whatsapp

Tarihi kahvehanenin çınar altında ramazan sohbeti

YAŞAM 19.06.2016 - 09:29, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Tarihi kahvehanenin çınar altında ramazan sohbeti

Seydişehir’in Asırlık kahvehanenin çınarı altında, yaz sıcağının serinliğinde insan samimi ve nostaljik havasında keyifli bir ramazan sohbeti yapıyorlar.
Seydişehir’de 1940 yıllarına kadar uzanan çarşı merkezindeki Seyyid Harun Camii yanındaki tarihi kahvehanede  insanlar sosyal alanlar edinmişler. Sıcak yaz gününde çınarın serinliğinde oturan orta yaş üstü insanlar Ramazan ayında tatlı bir sohbet yapıyorlar. Gazete okuyanlara, alış-verişinden dönen insanlar vakit geçirmenin keyfine varıyorlar. 78 yaşındaki Musa Duran, yıllardır bu kahvehaneye geldiğini belirterek, ‘’Tarih kokan taş duvarlara benden başka kimler dokundu acaba, kimler geldi geçti acaba diye düşünmek bizlere hazan veriyor. Hala burası eskilerin buluşma mekanı oluyor. Eski ramazanları konuşarak vakit geçiriyoruz’’dedi.  Eski insanların uğrak yerlerinden biri olduğunu dile getiren 71 yaşındaki Ali Polat, ‘’Seyyid Harun caminin yanında eski çarşıyı setretmek biraz huzur bulmak için burası birebir.  Artık sadece kahve değil, o eski samimi ve nostaljik havasını alıyoruz burada’’diye içini döktü. 74 Yaşındaki Hacı Güler ise, ‘’ Burada babamda çok oturdu. Eski dostlar hep bu tarihi kahvehaneye gelir. Namaz vaktini bekliyoruz. Aynı zamanda da burası buluşma noktası yılların dostlukları burada tülleniyor’’dedi.
Seydişehir’in Asırlık kahvehanenin çınarı altında, yaz sıcağının serinliğinde insan samimi ve nostaljik havasında keyifli bir ramazan sohbeti yapıyorlar.

Seydişehir’de 1940 yıllarına kadar uzanan çarşı merkezindeki Seyyid Harun Camii yanındaki tarihi kahvehanede  insanlar sosyal alanlar edinmişler. Sıcak yaz gününde çınarın serinliğinde oturan orta yaş üstü insanlar Ramazan ayında tatlı bir sohbet yapıyorlar. Gazete okuyanlara, alış-verişinden dönen insanlar vakit geçirmenin keyfine varıyorlar.

78 yaşındaki Musa Duran, yıllardır bu kahvehaneye geldiğini belirterek, ‘’Tarih kokan taş duvarlara benden başka kimler dokundu acaba, kimler geldi geçti acaba diye düşünmek bizlere hazan veriyor. Hala burası eskilerin buluşma mekanı oluyor. Eski ramazanları konuşarak vakit geçiriyoruz’’dedi. 

Eski insanların uğrak yerlerinden biri olduğunu dile getiren 71 yaşındaki Ali Polat, ‘’Seyyid Harun caminin yanında eski çarşıyı setretmek biraz huzur bulmak için burası birebir.  Artık sadece kahve değil, o eski samimi ve nostaljik havasını alıyoruz burada’’diye içini döktü.

74 Yaşındaki Hacı Güler ise, ‘’ Burada babamda çok oturdu. Eski dostlar hep bu tarihi kahvehaneye gelir. Namaz vaktini bekliyoruz. Aynı zamanda da burası buluşma noktası yılların dostlukları burada tülleniyor’’dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.