whatsapp

Tarihi Ev Restore Ediliyor

KÜLTÜR - SANAT 27.09.2017 - 12:26, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Tarihi Ev Restore Ediliyor

Seydişehir Belediyesi, Seyyid Harun Mahallesinde bulunan tarihi evde restorasyon çalışması başlattı.
Belediye Başkanı Mehmet Tutal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bakırcıların konağı olarak bilinen tarihi evi Seydişehirlilerin hizmetine sunmak için kolları sıvadıklarını söyledi. Kent kültürünü ve tarihi zenginlikleri yeniden canlandırmak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için çalıştıklarını ifade eden Tutal, şunları kaydetti: "Seydişehir’in en eski yerleşim bölgelerinden olan Seyyid Harun Mahallesi'nde bulunan tarihi evlerimizden birini daha mimarisini bozmadan restore ediyoruz. Belediyemiz tarafından kamulaştırılan binada çalışmalarımızı mümkün olan en kısa sürede tamamlayarak, bu tarihi evi halkımızın hizmetine sunacağız. 569 bin 608 liraya mal olacak. Bir yılda tamamlayacağız."
Seydişehir Belediyesi, Seyyid Harun Mahallesinde bulunan tarihi evde restorasyon çalışması başlattı.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bakırcıların konağı olarak bilinen tarihi evi Seydişehirlilerin hizmetine sunmak için kolları sıvadıklarını söyledi.

Kent kültürünü ve tarihi zenginlikleri yeniden canlandırmak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için çalıştıklarını ifade eden Tutal, şunları kaydetti:

"Seydişehir’in en eski yerleşim bölgelerinden olan Seyyid Harun Mahallesi'nde bulunan tarihi evlerimizden birini daha mimarisini bozmadan restore ediyoruz. Belediyemiz tarafından kamulaştırılan binada çalışmalarımızı mümkün olan en kısa sürede tamamlayarak, bu tarihi evi halkımızın hizmetine sunacağız. 569 bin 608 liraya mal olacak. Bir yılda tamamlayacağız."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.