whatsapp

Tarihi çeşmenin hazin sonu

KÜLTÜR - SANAT 01.12.2019 - 02:09, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Tarihi çeşmenin hazin sonu

Seydişehir’in yeraltı kaynak sularıyla beslenip akan tarihi çeşmeden aylardır su akmadığı bildirildi. Hacı seyit ali mahallesinde bulunan çeşmeli apartmanın yanındaki tarihi çeşmenin kurumasından yakınan vatandaşlar ilgisizlikten şikâyetçi. Kuraklık döneminde bile bu çeşmenin hiç kurumadığını kaydeden vatandaşlar yine eskisi gibi akmasını istiyoruz" dediler. Bu çeşmenin yıllar evvelce koruma altına alınmalıydı diyen vatandaşlar, “Bu bir meydan çeşmesiydi. Aylardır çeşmenin kurnasından su akmaz oldu. Suyun kesilmesi üzücü bir durum. Burada bir vatandaş bayılsa bir bardak su verilemeyecek. Kuşlar, sokak hayvanları da bu çeşmeden yararlanıyordu. Yer altı sularından beslenen tarihi çeşmeler şehir büyüdükçe, başka bir yere taşımak yerine, yol genişletme, inşaat gibi bahanelerle çoğu yıktırıldı. Birçoğu da kurudu.’’ dediler.

Seydişehir’in yeraltı kaynak sularıyla beslenip akan tarihi çeşmeden aylardır su akmadığı bildirildi.

Hacı seyit ali mahallesinde bulunan çeşmeli apartmanın yanındaki tarihi çeşmenin kurumasından yakınan vatandaşlar ilgisizlikten şikâyetçi.

Kuraklık döneminde bile bu çeşmenin hiç kurumadığını kaydeden vatandaşlar yine eskisi gibi akmasını istiyoruz" dediler.

Bu çeşmenin yıllar evvelce koruma altına alınmalıydı diyen vatandaşlar, “Bu bir meydan çeşmesiydi. Aylardır çeşmenin kurnasından su akmaz oldu. Suyun kesilmesi üzücü bir durum. Burada bir vatandaş bayılsa bir bardak su verilemeyecek. Kuşlar, sokak hayvanları da bu çeşmeden yararlanıyordu.

Yer altı sularından beslenen tarihi çeşmeler şehir büyüdükçe, başka bir yere taşımak yerine, yol genişletme, inşaat gibi bahanelerle çoğu yıktırıldı. Birçoğu da kurudu.’’ dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.