whatsapp

Tarihi çeşmeden yıllar sonra su akmaya başladı

KÜLTÜR - SANAT 24.05.2019 - 12:19, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Tarihi çeşmeden yıllar sonra su akmaya başladı

Seydişehir’in Tepecik mahallesindeki tarihi çeşmeden 25 yıl aradan sonra su akmaya başladı.  Muhtar Mehmet Acar, "Köyümüzün çıkışında araziye açılan yol üzerinde ne zaman yapıldığı bilinmeyen Cebel Osman Dedenin çeşmesinin suyu 25 yıldır akmıyordu. Bölgede yaşanan kuraklık nedeniyle yer altı sularının çekilmesiyle kurumuştu. Bu çeşmemize Koski yetkilileriyle görüşerek ana depodan borular döşeyerek su akmasını sağladık. Mahalle sakinlerimizin çocukluk anılarındaki çeşmeden yıllar sonra tekrar su akması herkesi mutlu etti. Şimdi bu çeşmeden hem ziyaretçilerimiz, hem de tarlarında çalışan çiftçilerimiz faydalanacak. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun’’ dedi.

Seydişehir’in Tepecik mahallesindeki tarihi çeşmeden 25 yıl aradan sonra su akmaya başladı. 

Muhtar Mehmet Acar, "Köyümüzün çıkışında araziye açılan yol üzerinde ne zaman yapıldığı bilinmeyen Cebel Osman Dedenin çeşmesinin suyu 25 yıldır akmıyordu. Bölgede yaşanan kuraklık nedeniyle yer altı sularının çekilmesiyle kurumuştu. Bu çeşmemize Koski yetkilileriyle görüşerek ana depodan borular döşeyerek su akmasını sağladık. Mahalle sakinlerimizin çocukluk anılarındaki çeşmeden yıllar sonra tekrar su akması herkesi mutlu etti. Şimdi bu çeşmeden hem ziyaretçilerimiz, hem de tarlarında çalışan çiftçilerimiz faydalanacak. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.