whatsapp

Tarihi camilide regaip kandili coşkusu

SİVİL TOPLUM 23.03.2018 - 00:39, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Tarihi camilide regaip kandili coşkusu

Seydişehir’de üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandilinde tarihi Seyyid Harun Camii, doldu taştı.
Selçuklu döneminin en önemli mimari eserlerinden biri olan asırlık Seyyid Harun cami, Regaip Kandili münasebetiyle akşam namazı ile beraber vatandaşların akınına uğradı. Müftü Kemal Demirel’in ve İmamların Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif okumasını dinleyen cemaat ‘Regaip’ konulu vaazı dinleyerek geceyi ihya etti. Kadın-erkek, genç-yaşlı yüzlerce insanın akın ettiği tarihi cami kısa süre içerisinde doldu taştı. Camiyi dolduran cemaat, yapılan duaya ellerini semaya açarak eşlik etti. Yatsı namazından sonra camii önünde Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti ilçe Başkanı Mustafa Konurer, vatandaşların kandilini tebrik ederek karanfil çiçeği dağıtıp çeşitli ikramlarda bulundular.
Seydişehir’de üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandilinde tarihi Seyyid Harun Camii, doldu taştı.

Selçuklu döneminin en önemli mimari eserlerinden biri olan asırlık Seyyid Harun cami, Regaip Kandili münasebetiyle akşam namazı ile beraber vatandaşların akınına uğradı.

Müftü Kemal Demirel’in ve İmamların Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif okumasını dinleyen cemaat ‘Regaip’ konulu vaazı dinleyerek geceyi ihya etti.
Kadın-erkek, genç-yaşlı yüzlerce insanın akın ettiği tarihi cami kısa süre içerisinde doldu taştı. Camiyi dolduran cemaat, yapılan duaya ellerini semaya açarak eşlik etti.

Yatsı namazından sonra camii önünde Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti ilçe Başkanı Mustafa Konurer, vatandaşların kandilini tebrik ederek karanfil çiçeği dağıtıp çeşitli ikramlarda bulundular.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.