whatsapp

Taraşçılılar yardımlaşma ve dayanışma derneği kongresi

SİVİL TOPLUM 19.11.2017 - 16:17, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Taraşçılılar yardımlaşma ve dayanışma derneği kongresi

Seydişehir Taraşçı Mahallesinde Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği, 1. olağan genel kurul toplantısını yaptı.
Tek liste halinde gidilen seçimde Taraşçı Mahalle Muhtarı Bahaddin Karal 60 üyenin desteğiyle dernek başkanı seçildi. Karal, Dernek binasında yaptığı konuşmada, hedeflerinin kültürel mirası korumanın yanında yaşadıkları yörenin sosyal ve kültürel yaşamının renklenmesine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.  Taraşçı Mahallesinin gerek ekonomik, gerekse sosyal ve kültürel bakımdan her geçen gün büyük bir hızla geliştiğini ifade eden Karal, "Artık sivil toplum örgütlerinin toplum hayatında, sosyal hayatta yardımlaşma dayanışma gerçeğini ön palana çıkarmaktadır. Bizde bugün bu yardımlaşma dayanışma gerçeğinden yola çıkarak derneğimizi kurmuş bulunuyoruz. Derneğimiz hem mahalle hem de ilçe kültürüne renk katacak.  Kurmuş olduğumuz derneğin üyelerimize, ilçemize, vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu. Derneğin yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Bahaddin Karal, Hakkı Doğan, Mustafa Bağcı, Ahmet Parmaksız, Muzaffer Şenol. Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Bağcı Taraşçı Mahallemiz saf ve adetlerini deforme etmeden yaşatan sosyal dokusu hiç bozulmayan Toros Dağlarının eteklerindeki en güzel yerleşkesindedir. Taraşcı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak bizim görevimiz bu doğal güzelliklere tarihi mekânlara sahip çıkmak birikimlerimizi ve kültürel özelliklerimizi ön plana çıkarmak Toroslar’ın doğa harikasını yayla turizmine açmak ihmal edilmişliğin sessizliğini bozarak, dağlarımızın ve doğal milli parklarını ortaya çıkarmaya gayret etmektir. Hemşerilerimizle sosyal anlamda dayanışmayı güçlendirmek kederlerine ve tasalarına ortak olmak mutluluklarını paylaşmak, milli ve manevi değerlerle sahip bir gençliğin yetişmesine vesile olmaktır. Yeni yönetim kurulumuz kasabamıza hayırlı olsun. İnşallah yeni güzel projelerle kasabamızı daha ileriye el ele. Birlik beraberlik içinde olmamız dileği ile..
Seydişehir Taraşçı Mahallesinde Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği, 1. olağan genel kurul toplantısını yaptı.

Tek liste halinde gidilen seçimde Taraşçı Mahalle Muhtarı Bahaddin Karal 60 üyenin desteğiyle dernek başkanı seçildi.

Karal, Dernek binasında yaptığı konuşmada, hedeflerinin kültürel mirası korumanın yanında yaşadıkları yörenin sosyal ve kültürel yaşamının renklenmesine katkıda bulunmak olduğunu söyledi. 
Taraşçı Mahallesinin gerek ekonomik, gerekse sosyal ve kültürel bakımdan her geçen gün büyük bir hızla geliştiğini ifade eden Karal, "Artık sivil toplum örgütlerinin toplum hayatında, sosyal hayatta yardımlaşma dayanışma gerçeğini ön palana çıkarmaktadır. Bizde bugün bu yardımlaşma dayanışma gerçeğinden yola çıkarak derneğimizi kurmuş bulunuyoruz. Derneğimiz hem mahalle hem de ilçe kültürüne renk katacak.  Kurmuş olduğumuz derneğin üyelerimize, ilçemize, vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.
Derneğin yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Bahaddin Karal, Hakkı Doğan, Mustafa Bağcı, Ahmet Parmaksız, Muzaffer Şenol.

Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Bağcı

Taraşçı Mahallemiz saf ve adetlerini deforme etmeden yaşatan sosyal dokusu hiç bozulmayan Toros Dağlarının eteklerindeki en güzel yerleşkesindedir.

Taraşcı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak bizim görevimiz bu doğal güzelliklere tarihi mekânlara sahip çıkmak birikimlerimizi ve kültürel özelliklerimizi ön plana çıkarmak Toroslar’ın doğa harikasını yayla turizmine açmak ihmal edilmişliğin sessizliğini bozarak, dağlarımızın ve doğal milli parklarını ortaya çıkarmaya gayret etmektir. Hemşerilerimizle sosyal anlamda dayanışmayı güçlendirmek kederlerine ve tasalarına ortak olmak mutluluklarını paylaşmak, milli ve manevi değerlerle sahip bir gençliğin yetişmesine vesile olmaktır. Yeni yönetim kurulumuz kasabamıza hayırlı olsun. İnşallah yeni güzel projelerle kasabamızı daha ileriye el ele. Birlik beraberlik içinde olmamız dileği ile..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.