whatsapp

Taraşçı Mahallesindeki Tarihi Türbe Restore Ediliyor

KÜLTÜR - SANAT 14.03.2018 - 10:43, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Taraşçı Mahallesindeki Tarihi Türbe Restore Ediliyor

Seydişehir’in Taraşçı Mahallesinde buluna 713 yıllık Şeyh Mahmut Bin Yahya türbesinde restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları başladı.
Taraşçı Mahallesi Muhtarı Bahaddin Karal, Konya Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan başvurular neticesinde mahallenin kurcusu Şeyh Mahmut Bin Yahya türbesinin restorasyonunu yaparak inanç turizmine yeniden kazandırmayı planladıklarını belirtti. Çalışmaların kısa sürede tamamlanmasının planlandığını kaydeden Karal, " 713 yıllık tarihi türbenin çatısı, kubbesi, kapısı, sandukası ve bahçe duvarında, tuvalet ve abdest alma yerinin restoresi yapılacak. 1300’lü yıllardan günümüze kadar ulaşan ziyaret merkezinin çevre düzenlemesi, aydınlatma, ulaşım gibi konuların iyileştirilmesini yaparak ziyaretçi sayısının artırılmasını hedefliyoruz." dedi. Muhtar Karal, ‘’ Seydişehir’in kurucularından Seyyid Harun Veli ile birlikte 1300’lü yıllarda ilçeye gelmişler. Şeyh Mahmut Bin Yahya Taraşçı Kasabasına gelerek bu yerleşim yerini kurmuş. Ölümüyle birlikte şimdiki yere defnedilmiş. Halk arasında ekmek yemez dede olarak tanınmaktadır. O tarihten bu yana ziyaret edenleri hiç eksik olmamıştır’’diye konuştu.
Seydişehir’in Taraşçı Mahallesinde buluna 713 yıllık Şeyh Mahmut Bin Yahya türbesinde restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları başladı.

Taraşçı Mahallesi Muhtarı Bahaddin Karal, Konya Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan başvurular neticesinde mahallenin kurcusu Şeyh Mahmut Bin Yahya türbesinin restorasyonunu yaparak inanç turizmine yeniden kazandırmayı planladıklarını belirtti.

Çalışmaların kısa sürede tamamlanmasının planlandığını kaydeden Karal, " 713 yıllık tarihi türbenin çatısı, kubbesi, kapısı, sandukası ve bahçe duvarında, tuvalet ve abdest alma yerinin restoresi yapılacak. 1300’lü yıllardan günümüze kadar ulaşan ziyaret merkezinin çevre düzenlemesi, aydınlatma, ulaşım gibi konuların iyileştirilmesini yaparak ziyaretçi sayısının artırılmasını hedefliyoruz." dedi.

Muhtar Karal, ‘’ Seydişehir’in kurucularından Seyyid Harun Veli ile birlikte 1300’lü yıllarda ilçeye gelmişler. Şeyh Mahmut Bin Yahya Taraşçı Kasabasına gelerek bu yerleşim yerini kurmuş. Ölümüyle birlikte şimdiki yere defnedilmiş. Halk arasında ekmek yemez dede olarak tanınmaktadır. O tarihten bu yana ziyaret edenleri hiç eksik olmamıştır’’diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.