whatsapp

Süt toplayıcılarına bilgilendirme toplantısı

EKONOMİ 03.09.2016 - 11:04, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Süt toplayıcılarına bilgilendirme toplantısı

Seydişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Ünüvar, süt toplayıcılarına yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısının tamamlandığını bildirdi.
Ünüvar, sütün çok kolay bozulabilen bir gıda olduğunu belirterek soğuk sütün tüketiciye kadar bozulmadan ulaşabilmesi için hijyenin çok önemli olduğunu söyledi.  Süt toplayıcılarının eğitime katılmasını sağlayacaklarını belirten Ünüvar, ‘’ Seydişehir Süt Üreticileri Birliği tarafından sütün toplanması, depolanması ve nakliyesinde çalışan personeli eğiteceğiz. Gıda Kodeksi’ne uygun süt güvenliğinin taşınması, sütün depolama şartları, kişilerin hijyeni, süt toplanması öncesi depolama yöntemleri, çiğ sütün taşınması ve işlenmeden önce soğutulması konularında fikir alış verişi yaptık. Bunun için eğitim çok önemli.” diye konuştu.
Seydişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Ünüvar, süt toplayıcılarına yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısının tamamlandığını bildirdi.

Ünüvar, sütün çok kolay bozulabilen bir gıda olduğunu belirterek soğuk sütün tüketiciye kadar bozulmadan ulaşabilmesi için hijyenin çok önemli olduğunu söyledi. 

Süt toplayıcılarının eğitime katılmasını sağlayacaklarını belirten Ünüvar, ‘’ Seydişehir Süt Üreticileri Birliği tarafından sütün toplanması, depolanması ve nakliyesinde çalışan personeli eğiteceğiz. Gıda Kodeksi’ne uygun süt güvenliğinin taşınması, sütün depolama şartları, kişilerin hijyeni, süt toplanması öncesi depolama yöntemleri, çiğ sütün taşınması ve işlenmeden önce soğutulması konularında fikir alış verişi yaptık. Bunun için eğitim çok önemli.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.