whatsapp

Sulama birliğinden çiftçilere makine desteği

EKONOMİ 16.10.2017 - 10:33, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Sulama birliğinden çiftçilere makine desteği

Seydişehir Karaören Pompaj Sulama Birliği tarafından çiftçilerin hizmetine sunulmak amacıyla alınan toprak tesviye makinesi hizmete girdi.
Birlik Başkanı Hasan Gökçe, yaptığı açıklamada, alınan tarım makineleri ile çiftçilere yüzde 25 tasarruf imkânı sağlanacağını, verimliliğin de yüzde 30 arttıracağını söyledi. Makinelerle arazi ıslahı için toprakta iyileştirme yapılacağını belirten Gökçe, şunları kaydetti: "Alınan bu makine ile çiftçilerimizin işlerini daha da kolaylaştıracağız. Bunları, patates, pancar gibi ürünlerin üretimini yapan çiftçilerimizin kullanımına sunduk. Bu makine sayesinde arazide kullanılan su eşit bir şekilde dağıtılabiliyor. Bu da hem ürününün daha verimli kullanılmasına, hem de tasarruf yapılmasına olanak veriyor. Kısacası bu makineyle suya istediğimiz gibi yön veriyoruz. Çiftçilerimize hayırlı olsun."
Seydişehir Karaören Pompaj Sulama Birliği tarafından çiftçilerin hizmetine sunulmak amacıyla alınan toprak tesviye makinesi hizmete girdi.

Birlik Başkanı Hasan Gökçe, yaptığı açıklamada, alınan tarım makineleri ile çiftçilere yüzde 25 tasarruf imkânı sağlanacağını, verimliliğin de yüzde 30 arttıracağını söyledi.
Makinelerle arazi ıslahı için toprakta iyileştirme yapılacağını belirten Gökçe, şunları kaydetti:
"Alınan bu makine ile çiftçilerimizin işlerini daha da kolaylaştıracağız. Bunları, patates, pancar gibi ürünlerin üretimini yapan çiftçilerimizin kullanımına sunduk. Bu makine sayesinde arazide kullanılan su eşit bir şekilde dağıtılabiliyor. Bu da hem ürününün daha verimli kullanılmasına, hem de tasarruf yapılmasına olanak veriyor. Kısacası bu makineyle suya istediğimiz gibi yön veriyoruz. Çiftçilerimize hayırlı olsun."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.