whatsapp

Suğla ovası’na su verilmeye başlandı

EKONOMİ 01.08.2018 - 13:29, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Suğla ovası’na su verilmeye başlandı

Seydişehir suğla ovasında su sorunu yaşanan çiftçilere Beyşehir Gölünden tarımsal suyu verilmeye başlandı.  Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, yaptığı açıklamada DSİ’ye yaptığımız müracaatlar neticesinde yaklaşık 15 bin hektar alanın yeniden suya kavuştuğunu kaydetti. Bölgede sulanan alanın çok büyük olduğuna dikkat çeken Korkmaz, ‘’BSA kanalına bırakılan suyla Seydişehir’deki karpuz, pancar, patates, sebze ve meyve gibi ekili alana bereket verildi. İnşallah tüm ovaya hayırlı olur ve bereket götürür. Çiftçiye suyun tasarruflu kullanılması konusunda bilgilendirme yaptık. Buradan bütün çiftçilerimize şunu söylüyorum suyumuzu ve toprağımızı verimli kullanmalıyız. Suyu israf etmeyelim. " diye konuştu. Korkmaz, ‘’Suyun gelmesinde bizlere yardımcı olan Harun Tüfekci’ye, Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a DSİ yetkililerine teşekkür ediyorum’’ dedi.

Seydişehir suğla ovasında su sorunu yaşanan çiftçilere Beyşehir Gölünden tarımsal suyu verilmeye başlandı. 

Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, yaptığı açıklamada DSİ’ye yaptığımız müracaatlar neticesinde yaklaşık 15 bin hektar alanın yeniden suya kavuştuğunu kaydetti.

Bölgede sulanan alanın çok büyük olduğuna dikkat çeken Korkmaz, ‘’BSA kanalına bırakılan suyla Seydişehir’deki karpuz, pancar, patates, sebze ve meyve gibi ekili alana bereket verildi. İnşallah tüm ovaya hayırlı olur ve bereket götürür. Çiftçiye suyun tasarruflu kullanılması konusunda bilgilendirme yaptık. Buradan bütün çiftçilerimize şunu söylüyorum suyumuzu ve toprağımızı verimli kullanmalıyız. Suyu israf etmeyelim. " diye konuştu.

Korkmaz, ‘’Suyun gelmesinde bizlere yardımcı olan Harun Tüfekci’ye, Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a DSİ yetkililerine teşekkür ediyorum’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.