whatsapp

Spor yaparken sağlınızdan olmayın

SAĞLIK 03.07.2016 - 18:27, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Spor yaparken sağlınızdan olmayın

Maç yaparken aşil tendonu yırtılması nedeniyle Seydişehir Devlet Hastanesi'ne başvuran Mustafa Karakuş (1969) Seydişehir Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Fatih Azut tarafından başarılı bir cerrahi operasyon sonrası taburcu edildi.
Mustafa karakuş: “Düzenli spor yapmıyorum. Hatta gençlerin ısrarı üzerine maça çıktım. Kendimi hiç yormadım. Maç sırasında birden biri baldırıma vurdu sandım. Hastaneye geldiğimde öğrendim ki tendon yırtılması olmuş. Öncelikle ortopedi doktorumuz Fatih Azut'a ve cerrahi servisi hemşire ve çalışanlarına ve onların nezninde tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederim.” dedi. Ortopedi doktoru Fatih Azut konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Aşil tendonu, baldır kaslarını topuk kemiğine bağlayan kalın ve güçlü bir tendondur. Hatta vücudun en sağlam tendonu olarak gösterilir. Bu kalın ve sağlam tendonun yırtılmasına birçok şey sebep olabilir. Basit bir ev işi sırasında ya da merdiven inip çıkarken bile kopabilir. Sporda aşırı yüklenmeler sonrası tendon giderek zayıflar. Düzenli yapılacak germe egzersizleri bunu azaltır. Bu tür spor yaralanmalarının önüne geçmek için özellikle belli bir yaş üstünde daha önemli olan; antrenmana ya da maça başlamadan önce iyi ısınma, uygun germe hareketleri, uygun ve topuğu desteklenmiş spor ayakkabı ile risk azaltılabilir. Bir başka çok önemli husus, en ufak ağrıda dinlenme ve buz kompresi yapmaktır. Ayrıca sporda esasın düzenli oluşudur. Düzensiz yapılan sporlar çoğu zaman yarardan çok zarar verebilir.”
Maç yaparken aşil tendonu yırtılması nedeniyle Seydişehir Devlet Hastanesi'ne başvuran Mustafa Karakuş (1969) Seydişehir Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Fatih Azut tarafından başarılı bir cerrahi operasyon sonrası taburcu edildi.

Mustafa karakuş: “Düzenli spor yapmıyorum. Hatta gençlerin ısrarı üzerine maça çıktım. Kendimi hiç yormadım. Maç sırasında birden biri baldırıma vurdu sandım. Hastaneye geldiğimde öğrendim ki tendon yırtılması olmuş. Öncelikle ortopedi doktorumuz Fatih Azut'a ve cerrahi servisi hemşire ve çalışanlarına ve onların nezninde tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederim.” dedi.

Ortopedi doktoru Fatih Azut konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Aşil tendonu, baldır kaslarını topuk kemiğine bağlayan kalın ve güçlü bir tendondur. Hatta vücudun en sağlam tendonu olarak gösterilir. Bu kalın ve sağlam tendonun yırtılmasına birçok şey sebep olabilir. Basit bir ev işi sırasında ya da merdiven inip çıkarken bile kopabilir. Sporda aşırı yüklenmeler sonrası tendon giderek zayıflar. Düzenli yapılacak germe egzersizleri bunu azaltır. Bu tür spor yaralanmalarının önüne geçmek için özellikle belli bir yaş üstünde daha önemli olan; antrenmana ya da maça başlamadan önce iyi ısınma, uygun germe hareketleri, uygun ve topuğu desteklenmiş spor ayakkabı ile risk azaltılabilir. Bir başka çok önemli husus, en ufak ağrıda dinlenme ve buz kompresi yapmaktır. Ayrıca sporda esasın düzenli oluşudur. Düzensiz yapılan sporlar çoğu zaman yarardan çok zarar verebilir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.