whatsapp

Sonbahar çiçekleri Seydişehirlileri bekliyor

SİVİL TOPLUM 22.10.2020 - 00:32, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Sonbahar çiçekleri Seydişehirlileri bekliyor

Seydişehir Pınarbaşı mahallesinde 4 bin metre kare alanda kurulu bulunan çiçek serası sonbahar aylarında da birbirinden güzel çiçek ve bitkileri ilçe halkına buluşturmaya devam ediyor. Evlerini ya da bahçelerini rengarenk çiçek ve bitkilerle süslemek isteyen vatandaşlar, uygun fiyatlardan satışa sunulan mevsimlik bitki ve çiçek çeşitlerine ulaşabiliyor. Çiçek serası sahibi Yılmaz Kabakçı, ilçe halkına kar amacı gütmeden uygun fiyatlarla satılan çiçek ve bitkilere yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. 21 yıldır serasında çiçek yetiştirdiğini İfade eden Kabakçı, ‘’ Seralarımızda boylu ve bodur 7 veren gül, karanfil, gebreleten, dera, orkide, menekşe,  içgonya, sümbül, lale, salon çiçekleri, sardunya, şebboy, 11 ay, hanım çiçeği, kadife gibi 100 çeşit bitki ve çiçek türleri yer alıyor. Yılın 12 ayında toprak hazırlama, tohum ekimi, çiçek dikimi, hastalık ve zararlılara karşı ilaçlama işlemleri de yapıyoruz. Sonbahar ve tropik kış aylarına dayanıklı türlerin de bulunduğu serada bitki üretiminden bakımına, saksı değişiminden bitkinin nasıl yetiştirileceğine kadar vatandaşlara bilgilendirmeler de yapıyoruz. Sonbahar aylarının başlaması nedeniyle yeni ürünlerimiz satışa sunuldu.’’ diye konuştu.

Seydişehir Pınarbaşı mahallesinde 4 bin metre kare alanda kurulu bulunan çiçek serası sonbahar aylarında da birbirinden güzel çiçek ve bitkileri ilçe halkına buluşturmaya devam ediyor.

Evlerini ya da bahçelerini rengarenk çiçek ve bitkilerle süslemek isteyen vatandaşlar, uygun fiyatlardan satışa sunulan mevsimlik bitki ve çiçek çeşitlerine ulaşabiliyor.
Çiçek serası sahibi Yılmaz Kabakçı, ilçe halkına kar amacı gütmeden uygun fiyatlarla satılan çiçek ve bitkilere yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.
21 yıldır serasında çiçek yetiştirdiğini İfade eden Kabakçı, ‘’ Seralarımızda boylu ve bodur 7 veren gül, karanfil, gebreleten, dera, orkide, menekşe,  içgonya, sümbül, lale, salon çiçekleri, sardunya, şebboy, 11 ay, hanım çiçeği, kadife gibi 100 çeşit bitki ve çiçek türleri yer alıyor. Yılın 12 ayında toprak hazırlama, tohum ekimi, çiçek dikimi, hastalık ve zararlılara karşı ilaçlama işlemleri de yapıyoruz. Sonbahar ve tropik kış aylarına dayanıklı türlerin de bulunduğu serada bitki üretiminden bakımına, saksı değişiminden bitkinin nasıl yetiştirileceğine kadar vatandaşlara bilgilendirmeler de yapıyoruz. Sonbahar aylarının başlaması nedeniyle yeni ürünlerimiz satışa sunuldu.’’ diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.