whatsapp

Sokak hayvanlarına manevi annelik yapıyor

SİVİL TOPLUM 29.04.2018 - 14:27, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Sokak hayvanlarına manevi annelik yapıyor

Konya’nın Seydişehir ilçesinde kuaför ve gelinlik mağazası sahibi Ayla Sayar, sokak hayvanlarına sahip çıkarak örnek bir davranış sergiliyor.
Sokak hayvanlarının zorlu yaşam koşullarına duyarsız kalmayan Sayar, bahçeli bir ev kiralayarak hayvanlar için bir çiftlik kurdu. Çiftliğin tüm giderlerini bağış ve yardım almadan kendisi karşılıyor. Aylık kazancının yarısı hayvanlara harcadığını belirten Ayla Sayar, yaptığı açıklamada Hayvanların barınma beslenme, sağlık giderleri için harcadığını söyledi. Hayvanların çocukları gibi olduğuna vuru yapan Sayar, ‘’ Onlara yardım etmek insan olarak beni mutlu ediyor. Elimden gelse çok daha fazlasını yaparım. Çünkü Seydişehir’de Sokak hayvanları zor şartlarda yaşıyor. Yüzlerce köpek ilçenin çöplüğünde açlık ve hastalıkla mücadele ediyor.’’dedi. Kurduğu çiftlikte bu sorunu bir nebze olsun gidermeye çalıştığını kaydeden Sayar, ‘’ Çiftliğimde şu ana kadar 40 civarında köpeklerin bakımını yapıyorum. İsteyen hayvan severler çiftliği ziyaret ederek ücretsiz köpek sahibi olabilirler. Çiftlikte hayvanların sayısı her geçen gün artıyor. Bakımları zor. Havan seven insanlarımızdan yardım bekliyorum. Konya halkı vicdan ve merhamet sahibidir. Zor durumdaki hayvanlara karşı duyarsız kalmayacaktır. Toplum olarak herkes elini taşın altına koyarsa yüzlerce hayvanı kurtarabiliriz. Her şey Devletten beklenmemeli. Bizde insan olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapmalıyız. Güç durumdaki tüm canlılara yardım etmek bir vatandaşlık görevidir. Onların tek istediği bir kap yemek başlarını okşayan sevgi dolu bir eldir. Gelin bu canlar için hep birlikte el ele verelim.’’diye konuştu.
Konya’nın Seydişehir ilçesinde kuaför ve gelinlik mağazası sahibi Ayla Sayar, sokak hayvanlarına sahip çıkarak örnek bir davranış sergiliyor.

Sokak hayvanlarının zorlu yaşam koşullarına duyarsız kalmayan Sayar, bahçeli bir ev kiralayarak hayvanlar için bir çiftlik kurdu. Çiftliğin tüm giderlerini bağış ve yardım almadan kendisi karşılıyor.

Aylık kazancının yarısı hayvanlara harcadığını belirten Ayla Sayar, yaptığı açıklamada Hayvanların barınma beslenme, sağlık giderleri için harcadığını söyledi.

Hayvanların çocukları gibi olduğuna vuru yapan Sayar, ‘’ Onlara yardım etmek insan olarak beni mutlu ediyor. Elimden gelse çok daha fazlasını yaparım. Çünkü Seydişehir’de Sokak hayvanları zor şartlarda yaşıyor. Yüzlerce köpek ilçenin çöplüğünde açlık ve hastalıkla mücadele ediyor.’’dedi.

Kurduğu çiftlikte bu sorunu bir nebze olsun gidermeye çalıştığını kaydeden Sayar, ‘’ Çiftliğimde şu ana kadar 40 civarında köpeklerin bakımını yapıyorum. İsteyen hayvan severler çiftliği ziyaret ederek ücretsiz köpek sahibi olabilirler. Çiftlikte hayvanların sayısı her geçen gün artıyor. Bakımları zor. Havan seven insanlarımızdan yardım bekliyorum. Konya halkı vicdan ve merhamet sahibidir. Zor durumdaki hayvanlara karşı duyarsız kalmayacaktır. Toplum olarak herkes elini taşın altına koyarsa yüzlerce hayvanı kurtarabiliriz. Her şey Devletten beklenmemeli. Bizde insan olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapmalıyız. Güç durumdaki tüm canlılara yardım etmek bir vatandaşlık görevidir. Onların tek istediği bir kap yemek başlarını okşayan sevgi dolu bir eldir. Gelin bu canlar için hep birlikte el ele verelim.’’diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.