whatsapp

Sizlere çağrımız

ANALİZ 16.11.2018 - 01:52, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Sizlere çağrımız

Bir yerel seçim daha yaklaştı. Dönüp geriye baktığımızda Seydişehir için çok önemli bir şeyler yapılmadığını görüyoruz. Yapılanlar da ilçeyi geliştirip kalkındıran şeyler değil. Sadece beton yığını. Belediyeye başkan olanlar çaba sarf ediyor ama hem kendileri hem de ekipleri zayıf. Beyin gücü yok denecek kadar az. Her şey den önemlisi Ankara lobisi de çok zayıf. Sorunlarımız çok.  Zor da olsa güçlü bir lobi oluşturup yolumuza bakalım. Kimsenin görüşüne saygısızlık yapmak istemiyoruz. Dava Seydişehir, sevda halkımızsa, yerel seçimler için başkan adayı yetiştirmek zorundayız. Eksiklik varsa sorun bizde demektir. Neden ilçeye yakışacak başkan yetiştiremiyoruz. Çünkü herkes başkan olmak istiyor da ondan… Eğer biz birbirimize saygılı olursak, şovenlik yapmazsak birçok lider olabilecek başkan adayı üretiriz, ülke gündemine de oturturuz. Avrupa da yerel yönetimler üniversiteleri var ancak oradan mezun olanlar aday olabilirler. Bizde çok farklı sadece siyasi partiler başkan adayını ve meclis üyelerinin seçimine karar veriyor. Tabi haliyle yetersiz vasıfsız insanlar iş başına gelince şehirleşme de imar sorunları çarpık yapılaşmalar gibi yanlışlarla dolu yıllar geçiyor. İşte bir yerel seçim daha geldi. Siyasi partilerin çoğu sadece seçimde seçime partilerini açıyor. Yapmacık bir başkan bulup halkın karşısına çıkıyor. Olmaz böyle. Bu şekilde ne proje üretebiliriz nede Seydişehir’i ekonomik yönden sıçratabiliriz. Kalkınabilmemiz için beyin gücüne dayalı idareci, siyasetçi oluşturmak zorunda olmalıyız. Sizlere çağrım şudur; Ne kadar siyasetçisi varsa, ne kadar iş adamı ve bürokrat varsa ve ne kadar da dernekçiliğe emek vermiş kardeşimiz varsa hepsini toparlayacak güçlü bir Seydişehir lobisi oluşturmaya davet ediyorum. Gelin birlik olalım. Kardeşçe omuz omuza güçlü olalım. Adam harcamak yerine bu işlerde bilinçli insan yetiştirip seçim dönemlerine hazırlayalım. İlçemizin boşa geçirecek 5 yıllara zamanı yoktur.

Bir yerel seçim daha yaklaştı. Dönüp geriye baktığımızda Seydişehir için çok önemli bir şeyler yapılmadığını görüyoruz. Yapılanlar da ilçeyi geliştirip kalkındıran şeyler değil. Sadece beton yığını.

Belediyeye başkan olanlar çaba sarf ediyor ama hem kendileri hem de ekipleri zayıf. Beyin gücü yok denecek kadar az. Her şey den önemlisi Ankara lobisi de çok zayıf.

Sorunlarımız çok.  Zor da olsa güçlü bir lobi oluşturup yolumuza bakalım.

Kimsenin görüşüne saygısızlık yapmak istemiyoruz. Dava Seydişehir, sevda halkımızsa, yerel seçimler için başkan adayı yetiştirmek zorundayız. Eksiklik varsa sorun bizde demektir. Neden ilçeye yakışacak başkan yetiştiremiyoruz. Çünkü herkes başkan olmak istiyor da ondan… Eğer biz birbirimize saygılı olursak, şovenlik yapmazsak birçok lider olabilecek başkan adayı üretiriz, ülke gündemine de oturturuz.

Avrupa da yerel yönetimler üniversiteleri var ancak oradan mezun olanlar aday olabilirler. Bizde çok farklı sadece siyasi partiler başkan adayını ve meclis üyelerinin seçimine karar veriyor. Tabi haliyle yetersiz vasıfsız insanlar iş başına gelince şehirleşme de imar sorunları çarpık yapılaşmalar gibi yanlışlarla dolu yıllar geçiyor.

İşte bir yerel seçim daha geldi. Siyasi partilerin çoğu sadece seçimde seçime partilerini açıyor. Yapmacık bir başkan bulup halkın karşısına çıkıyor. Olmaz böyle. Bu şekilde ne proje üretebiliriz nede Seydişehir’i ekonomik yönden sıçratabiliriz. Kalkınabilmemiz için beyin gücüne dayalı idareci, siyasetçi oluşturmak zorunda olmalıyız.

Sizlere çağrım şudur; Ne kadar siyasetçisi varsa, ne kadar iş adamı ve bürokrat varsa ve ne kadar da dernekçiliğe emek vermiş kardeşimiz varsa hepsini toparlayacak güçlü bir Seydişehir lobisi oluşturmaya davet ediyorum. Gelin birlik olalım. Kardeşçe omuz omuza güçlü olalım. Adam harcamak yerine bu işlerde bilinçli insan yetiştirip seçim dönemlerine hazırlayalım. İlçemizin boşa geçirecek 5 yıllara zamanı yoktur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.