whatsapp

Sivil Toplum Kuruluşlarından

SİVİL TOPLUM 15.12.2017 - 17:07, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Sivil Toplum Kuruluşlarından

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması Seydişehir ilçesinde sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar tarafından protesto edildi.
Hükümet konağı önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri adına açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İslam coğrafyasının kan gölüne çevrilmek istendiğini ifade etti. Kudüs'ün İsrail'in başkenti yapılmasının kabul edilemeyecek bir durum olduğunu söyleyen Başkan Tutal, sözlerini şöyle sürdürdü, “ İslam Ülkeleri  birlik  ve beraberlik için   Kudüs’e  sahip çıkma  zamanıdır, içi boş kınamalar ya da lanet okumalar değil,  sahici yaptırımlar   ancak birlik ve beraberlik içinde  olur. Kudüs, İslam’ındır ve ebediyen Müslümanların kalacaktır. Kudüs Filistin’in başkentidir öyle kalacaktır. Filistin dar bir coğrafyada bulunan bir takım insanların meselesi değil, tüm İslam âleminin namusudur."  “dedi.  Seydişehir müftüsü Kemal Demirel’in yaptığı dua ile program sona erdi.
ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması Seydişehir ilçesinde sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar tarafından protesto edildi.

Hükümet konağı önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri adına açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İslam coğrafyasının kan gölüne çevrilmek istendiğini ifade etti.

Kudüs'ün İsrail'in başkenti yapılmasının kabul edilemeyecek bir durum olduğunu söyleyen Başkan Tutal, sözlerini şöyle sürdürdü, “ İslam Ülkeleri  birlik  ve beraberlik için   Kudüs’e  sahip çıkma  zamanıdır, içi boş kınamalar ya da lanet okumalar değil,  sahici yaptırımlar   ancak birlik ve beraberlik içinde  olur. Kudüs, İslam’ındır ve ebediyen Müslümanların kalacaktır. Kudüs Filistin’in başkentidir öyle kalacaktır. Filistin dar bir coğrafyada bulunan bir takım insanların meselesi değil, tüm İslam âleminin namusudur."  “dedi.

 Seydişehir müftüsü Kemal Demirel’in yaptığı dua ile program sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.