whatsapp

Silajlık mısır hasadı başladı

EKONOMİ 02.10.2018 - 11:40, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Silajlık mısır hasadı başladı

Konya'nın Seydişehir ilçesinde hayvanların yem ihtiyacını karşılamak için ekilen silajlık mısır hasadına başlandı. Çiftçi Memiş Kuş, yaptığı açıklamada, buğday ve ot veriminin düşmesi sonucu silajlık mısır ekimine ağırlık verdiklerini söyledi. Silajlık mısırı hayvanların süt verimini arttırdığı için tercih ettiklerini belirten Kuş, şunları kaydetti: "Her sene mısır ekiyoruz. 30 yıldır da tarım ve hayvancılıkla uğraşırım. Yem fiyatları pahalı olduğundan çok sayıda hayvan sahibi silajlık mısır ekmek zorunda kaldı. Bu yıl geçen yıllara oranla mısırın verimi çok daha iyi. İnşallah emeğimizin karşılığını alırız." Bu yıl 10 bin dekar alanda silajlık mısır ekimi yapıldığı ve bu alandan da 50 bin tonun üzerinde ürün elde edilmesinin beklendiği ifade edildi.

Konya'nın Seydişehir ilçesinde hayvanların yem ihtiyacını karşılamak için ekilen silajlık mısır hasadına başlandı.

Çiftçi Memiş Kuş, yaptığı açıklamada, buğday ve ot veriminin düşmesi sonucu silajlık mısır ekimine ağırlık verdiklerini söyledi.
Silajlık mısırı hayvanların süt verimini arttırdığı için tercih ettiklerini belirten Kuş, şunları kaydetti:
"Her sene mısır ekiyoruz. 30 yıldır da tarım ve hayvancılıkla uğraşırım. Yem fiyatları pahalı olduğundan çok sayıda hayvan sahibi silajlık mısır ekmek zorunda kaldı. Bu yıl geçen yıllara oranla mısırın verimi çok daha iyi. İnşallah emeğimizin karşılığını alırız."
Bu yıl 10 bin dekar alanda silajlık mısır ekimi yapıldığı ve bu alandan da 50 bin tonun üzerinde ürün elde edilmesinin beklendiği ifade edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.