whatsapp

Seydişehir tüneli alacabeli geçemedi!

ANALİZ 05.01.2020 - 01:58, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Seydişehir tüneli alacabeli geçemedi!

İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan önemli karayolu geçiş güzergâhı üzerinde bulunan ve kış aylarında yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma sebebi ile sürücülere zor anlar yaşatan Seydişehir alacabel tünelinde çalışmalar durdu. Bölgedeki iki tünelden bir olan ve Seydişehir-Antalya arasındaki mesafeyi 65 kilometreye düşürecek olan ve 1825 metre yükseklikteki Toros dağını delecek olan çift tüplü 7 bin 360 metre uzunluğundaki tünel alacabeli geçip Antalya’ya ulaşamadı. Seydişehir ilçesi sınırları içinde başlayan tünel çalışmaları tamamen dururken 2 bin 850 metre uzunluğundaki Tınaztepe tünelinin ihalesi de iptal edilmişti. 2019 yılında tamamlanacağı belirtilen alacabel tüneli Konya-Seydişehir Antalya güzergâhında seyahat edenleri rahatlatacaktı. Bu çalışmalar maalesef durdu. Seydişehir zamandan kaybetmeye devam ediyor. Seydişehir yolunu kullananlar ise başka şehirlerin yollarına kayıyor.

İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan önemli karayolu geçiş güzergâhı üzerinde bulunan ve kış aylarında yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma sebebi ile sürücülere zor anlar yaşatan Seydişehir alacabel tünelinde çalışmalar durdu.

Bölgedeki iki tünelden bir olan ve Seydişehir-Antalya arasındaki mesafeyi 65 kilometreye düşürecek olan ve 1825 metre yükseklikteki Toros dağını delecek olan çift tüplü 7 bin 360 metre uzunluğundaki tünel alacabeli geçip Antalya’ya ulaşamadı.

Seydişehir ilçesi sınırları içinde başlayan tünel çalışmaları tamamen dururken 2 bin 850 metre uzunluğundaki Tınaztepe tünelinin ihalesi de iptal edilmişti.

2019 yılında tamamlanacağı belirtilen alacabel tüneli Konya-Seydişehir Antalya güzergâhında seyahat edenleri rahatlatacaktı.

Bu çalışmalar maalesef durdu. Seydişehir zamandan kaybetmeye devam ediyor.

Seydişehir yolunu kullananlar ise başka şehirlerin yollarına kayıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.