whatsapp

Seydişehir tarihindeki dayanışma mücadelesi

ANALİZ 23.11.2020 - 00:49, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Seydişehir tarihindeki dayanışma mücadelesi

Seydişehir’in toplumsal dayanışma ve mücadele örnekleri vardır. Mesela; Alüminyumun özelleştirilmesine karşı verilen mücadele gibi… Seydişehir’in il olması için verilen mücadele gibi… Bunlara başka örnekler de eklenebilir. Hatta son olarak termik santral kurulmasına karşı mücadelesi sayılabilir. Seydişehir’in dayanışma mücadelesi siyasal partiler ile STK’ları ve halkı birleştiren örneklerdir. Seydişehir’in il olması konusunun Belediye Başkanlığı tarafından yeniden gündeme getirilmesi gerekiyor. Çünkü önümüzdeki süreçte bu konu gündeme gelip il sayımız 120 çıkarılması planlanıyor. Şu aralar belediyede siyasal partiler ile STK’lar duyarsız kalıyor. Bunun nedenlerinin sorgulanmasında yarar vardır. Çünkü halkı temsil eden siyasal partiler ile STK’ların aktif desteği olmadan, ilçenin ortak sorunlarının çözümü sağlanamaz. Basının desteği de göz ardı edilemez. Çünkü gazeteciler olmadan hiçbir mücadele halka ulaştırılamaz, halk desteği sağlanamaz… Umarız herkes bunun farkındadır. Hazırlıklı olmakta yarar vardır.

Seydişehir’in toplumsal dayanışma ve mücadele örnekleri vardır. Mesela;

Alüminyumun özelleştirilmesine karşı verilen mücadele gibi…

Seydişehir’in il olması için verilen mücadele gibi…

Bunlara başka örnekler de eklenebilir.

Hatta son olarak termik santral kurulmasına karşı mücadelesi sayılabilir.

Seydişehir’in dayanışma mücadelesi siyasal partiler ile STK’ları ve halkı birleştiren örneklerdir.

Seydişehir’in il olması konusunun Belediye Başkanlığı tarafından yeniden gündeme getirilmesi gerekiyor. Çünkü önümüzdeki süreçte bu konu gündeme gelip il sayımız 120 çıkarılması planlanıyor.

Şu aralar belediyede siyasal partiler ile STK’lar duyarsız kalıyor.

Bunun nedenlerinin sorgulanmasında yarar vardır.

Çünkü halkı temsil eden siyasal partiler ile STK’ların aktif desteği olmadan, ilçenin ortak sorunlarının çözümü sağlanamaz.

Basının desteği de göz ardı edilemez. Çünkü gazeteciler olmadan hiçbir mücadele halka ulaştırılamaz, halk desteği sağlanamaz…

Umarız herkes bunun farkındadır. Hazırlıklı olmakta yarar vardır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.