whatsapp

Seydişehir kültürüne hizmet edenler

KÜLTÜR - SANAT 21.04.2019 - 02:11, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Seydişehir kültürüne hizmet edenler

Seydişehir kültürüne hizmet edenlerden bir gurup yazarı tanıtmak istiyoruz. Yazarlar, şiirlerinde, hikâyelerinde, makalelerinde masum yürekleriyle Seydişehir insanının dertlerini, acılarını, umutlarını kimisi mısralarına kimisi de yazılarına dökmüştür. Ellerine yüreklerine sağlık. Ölenlere Allahtan rahmet, kalanlara sağlık ve mutluluk diliyoruz. Mahmut Esad Kadaster 1855 yılında Seydişehir’de doğdu. Muhammed Emin Efendinin oğludur. Seydişehir ve Konya’dan sonra tahsilini İstanbul’da tamamladı. Defteri Hakani Nazırı iken tapu ve kadastro mevzuatının kanununu çıkarmıştır. 1917 yılında İstanbul’da vefat etti. 36 eseri bulunmaktadır. Ord. Prof. Dr. Sadi Irmak 1904 yılında Seydişehir’de doğdu. Seydişehir eski belediye başkanı İbrahim Sadri efendinin oğludur. Seydişehir ve Konya’dan sonra İstanbul hukuk fakültesini okudu. Almanya tıp fakültesinde okudu. 1974-1975 yılları arasında başbakanlık yaptı. 91 eseri bulunmaktadır. 11 Kasım 1990 yılında İstanbul’da vefat etti. Prof. Dr. Bahaddin Güney 1935 yılında Seydişehir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Seydişehir ve Konya’da öğrenimini tamamladıktan sonra 1960 Siyasal Fakültesi, 1964 yılında İstanbul Hukuk fakültesini bitirdi. Yurdun çeşitli yerlerinde kaymakamlık yaptıktan sonra Eskişehir ve Antalya valiliği yaptı. Halen Avrasya Kurumu genel başkanıdır. 26 eseri bulunmaktadır. Bahaddin Paslı 1941 yılında Seydişehir’de doğdu. İlk ve ortaokulu ilçede okudu. Lise öğrenimini yarıda bıraktı. 1970 yılında Küpe matbaasını kurarak Küpe gazetesini çıkardı. 1976 yılında Alüminyum kent gazetesini çıkardı. Şiir müziği beraberinde sürdüren Paslı, 13 eser yayınladı. Abdurrahman Ayaz Seydişehir’de doğdu. Alaylar camisi imamlığını yaptı. 1970 yılında ilk Seydişehir tarihini yazdı. Doç. Dr. Şerafettin Yıldız 1967 yılında Konya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Seydişehir’de tamamladı. Selçuk Üniversitesi fen edebiyat fakültesi Arap dili ve edebiyatı ana bilim dalından mezun oldu. 14 eseri bulunuyor. Mustafa Bademci 1946 yılında Seydişehir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimi Seydişehir’de ve Akşehir öğretmen okulunda okudu. Yurdun değişik yerlerinde ilkokul öğretmenliği yaptı. İstanbul hukuk fakültesini tamamladı. Seydişehir’den sonra İzmirde Avukatlık mesleğini sürdürmektedir. 4 eseri bulunmaktadır. Ayşe Ünüvar 1974 yılında Seydişehir’de doğdu. İlk ve ortaokulu Seydişehir’de tamamladıktan sonra Çukurova Üniversitesi felsefe öğretmenliğini bitirdi. 5 eseri bulunuyor. Ercan Arslan 1978 Ordu Ünye doğumlu. İlk ve orayı Ünye’de Liseyi Konya’da bitirdikten sonra Selçuk Üniversitesi eğitim fakültesi tarih öğretmenliğini okudu. 5 eseri bulunuyor. Mehmet Boztepe 1971 Seydişehir doğumlu. ilk, orta ve liseyi Seydişehir Üniversiteyi Niğde eğitim fakültesinde okudu. 3 kitap çıkardı. Harun Kılcı Seydişehir doğumlu. İlk, orta ve liseyi Seydişehir’de Üniversiteyi Erzurum’da okudu. Yerel ve ulusal gazetelerde çalıştı. Ümit Harun isimle Kilim dergisi ve 5 kitap yayınladı.

Seydişehir kültürüne hizmet edenlerden bir gurup yazarı tanıtmak istiyoruz.

Yazarlar, şiirlerinde, hikâyelerinde, makalelerinde masum yürekleriyle Seydişehir insanının dertlerini, acılarını, umutlarını kimisi mısralarına kimisi de yazılarına dökmüştür. Ellerine yüreklerine sağlık. Ölenlere Allahtan rahmet, kalanlara sağlık ve mutluluk diliyoruz.
Mahmut Esad Kadaster

1855 yılında Seydişehir’de doğdu. Muhammed Emin Efendinin oğludur. Seydişehir ve Konya’dan sonra tahsilini İstanbul’da tamamladı. Defteri Hakani Nazırı iken tapu ve kadastro mevzuatının kanununu çıkarmıştır. 1917 yılında İstanbul’da vefat etti.

36 eseri bulunmaktadır.

Ord. Prof. Dr. Sadi Irmak

1904 yılında Seydişehir’de doğdu. Seydişehir eski belediye başkanı İbrahim Sadri efendinin oğludur. Seydişehir ve Konya’dan sonra İstanbul hukuk fakültesini okudu. Almanya tıp fakültesinde okudu. 1974-1975 yılları arasında başbakanlık yaptı. 91 eseri bulunmaktadır. 11 Kasım 1990 yılında İstanbul’da vefat etti.

Prof. Dr. Bahaddin Güney

1935 yılında Seydişehir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Seydişehir ve Konya’da öğrenimini tamamladıktan sonra 1960 Siyasal Fakültesi, 1964 yılında İstanbul Hukuk fakültesini bitirdi. Yurdun çeşitli yerlerinde kaymakamlık yaptıktan sonra Eskişehir ve Antalya valiliği yaptı. Halen Avrasya Kurumu genel başkanıdır. 26 eseri bulunmaktadır.

Bahaddin Paslı

1941 yılında Seydişehir’de doğdu. İlk ve ortaokulu ilçede okudu. Lise öğrenimini yarıda bıraktı. 1970 yılında Küpe matbaasını kurarak Küpe gazetesini çıkardı. 1976 yılında Alüminyum kent gazetesini çıkardı. Şiir müziği beraberinde sürdüren Paslı, 13 eser yayınladı.

Abdurrahman Ayaz

Seydişehir’de doğdu. Alaylar camisi imamlığını yaptı. 1970 yılında ilk Seydişehir tarihini yazdı.

Doç. Dr. Şerafettin Yıldız

1967 yılında Konya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Seydişehir’de tamamladı. Selçuk Üniversitesi fen edebiyat fakültesi Arap dili ve edebiyatı ana bilim dalından mezun oldu. 14 eseri bulunuyor.

Mustafa Bademci

1946 yılında Seydişehir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimi Seydişehir’de ve Akşehir öğretmen okulunda okudu. Yurdun değişik yerlerinde ilkokul öğretmenliği yaptı. İstanbul hukuk fakültesini tamamladı. Seydişehir’den sonra İzmirde Avukatlık mesleğini sürdürmektedir. 4 eseri bulunmaktadır.

Ayşe Ünüvar

1974 yılında Seydişehir’de doğdu. İlk ve ortaokulu Seydişehir’de tamamladıktan sonra Çukurova Üniversitesi felsefe öğretmenliğini bitirdi. 5 eseri bulunuyor.

Ercan Arslan

1978 Ordu Ünye doğumlu. İlk ve orayı Ünye’de Liseyi Konya’da bitirdikten sonra Selçuk Üniversitesi eğitim fakültesi tarih öğretmenliğini okudu. 5 eseri bulunuyor.

Mehmet Boztepe

1971 Seydişehir doğumlu. ilk, orta ve liseyi Seydişehir Üniversiteyi Niğde eğitim fakültesinde okudu. 3 kitap çıkardı.

Harun Kılcı

Seydişehir doğumlu. İlk, orta ve liseyi Seydişehir’de Üniversiteyi Erzurum’da okudu. Yerel ve ulusal gazetelerde çalıştı. Ümit Harun isimle Kilim dergisi ve 5 kitap yayınladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.