whatsapp

Seydişehir’in hedefleri

ANALİZ 08.05.2019 - 02:20, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Seydişehir’in hedefleri

Seydişehir ancak tarım, hayvancılık ve turizm alanlarında kalkınabilir. 1970’li yıllarda Alüminyum fabrikasına kavuşan Seydişehir dünya markasıyla sanayi kenti olmuştu. Ne yazık ki bu gün çok geç Alüminyum 40 yıl aradan sonra ilçenin gelişip kalkınmasında rolünü kaybetti. Özelleşmeyle de değişen bir işlev yaşanmadı. Bundan sonra Seydişehir’in 3 büyük hedefi olmalı. Tarım, sanayi ve turizm. Her 3 hedef için de çok önemli çalışmalar yapılmalı. İç Anadolu’nun Akdeniz’e açılan kapısıyız! Seydişehir Çarşamba kanalları, suğla gölü ve ovası ile bir tarım kenti. Organize sanayi bölgesi (OSB) sayesinde de inşallah sanayi kenti olma hedefinde büyük yol alırız. Seydişehir tarım, sanayi ve turizm hedefine varmak için çok önemli çalışmalar yapılmalı. Kalkınmamız ülkenin kalkınmasına vesile olacaktır. Kurtuluşumuz ancak 3 ana unsurun geliştirilmesine bağlıdır. Termal tesislerle de turizm potansiyelimiz biraz olsun ayağa kalkacaktır.

Seydişehir ancak tarım, hayvancılık ve turizm alanlarında kalkınabilir.

1970’li yıllarda Alüminyum fabrikasına kavuşan Seydişehir dünya markasıyla sanayi kenti olmuştu. Ne yazık ki bu gün çok geç Alüminyum 40 yıl aradan sonra ilçenin gelişip kalkınmasında rolünü kaybetti. Özelleşmeyle de değişen bir işlev yaşanmadı.

Bundan sonra Seydişehir’in 3 büyük hedefi olmalı. Tarım, sanayi ve turizm. Her 3 hedef için de çok önemli çalışmalar yapılmalı.

İç Anadolu’nun Akdeniz’e açılan kapısıyız!
Seydişehir Çarşamba kanalları, suğla gölü ve ovası ile bir tarım kenti. Organize sanayi bölgesi (OSB) sayesinde de inşallah sanayi kenti olma hedefinde büyük yol alırız. Seydişehir tarım, sanayi ve turizm hedefine varmak için çok önemli çalışmalar yapılmalı. Kalkınmamız ülkenin kalkınmasına vesile olacaktır.

Kurtuluşumuz ancak 3 ana unsurun geliştirilmesine bağlıdır. Termal tesislerle de turizm potansiyelimiz biraz olsun ayağa kalkacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.