whatsapp

Seydişehir’in dünü:

01.12.2018 - 23:46, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Seydişehir’in dünü:

Araştırmacı Yazar; Al, Kazankaya Halkımızı Seydişehir’deki yaşamını geçmişteki görüntülerini gücüm yettiğince anlatmaya veya resimlerle bilgilendirmeye çalışacağım. 1936 yıllarından önce çekilmiş O zamanki Atatürk Caddesi Sağdaki bayraklı bina İnhisarlar İdaresi şimdi  (Tekel Müdürlüğü ),devamı Halk Evi binası görülmeyen devamında Askerlik Şubesi ve yanan Hükümet Konağı binası, Sol baştaki boş arsa şimdi Ziraat Bankası’nın olduğu yer bankanın arkasındaki çatılı iki katlı ev manifaturacı Mehmet Doğu evi soldaki iki katlı taş binanın 1.katı Posta Telgraf Telefon İdaresi ( Muallim hane Camiin önündekinden önceki Aynı binanın 2. Katı adliye binası olarak kullanılmaktaydı. Sol ilerideki 2 katlı beyaz bina Hacı Doğu evi  (Öğretmen Orhan Doğu ) babasının evi karşısındaki boşluk ise Merkez İlkokulu yeri okul 1936 yılında başlandı 1939 yılında bitti ve 2008 yılında yıkılıp bahçesine yenisi yapıldı.  Karşıda kalafat dağı ve Muallimhane Camii. Seydişehir’ in doğal güzellikleri:  Küpe ‘ de gün batımı sonrası Kuğulu Milli Parkı’nın doyumu olmayan kış manzarası Kuğulu Milli Parkı’ndan bir kış manzarası Kuğulu Milli Parkı’nda karın zevkini çıkaran çocuklar. Kuğulu Milli Parkı’ndaki Gürlevükün coştuğu zaman 

Araştırmacı Yazar; Al, Kazankaya

Halkımızı Seydişehir’deki yaşamını geçmişteki görüntülerini gücüm yettiğince anlatmaya veya resimlerle bilgilendirmeye çalışacağım.

1936 yıllarından önce çekilmiş O zamanki Atatürk Caddesi Sağdaki bayraklı bina İnhisarlar İdaresi şimdi  (Tekel Müdürlüğü ),devamı Halk Evi binası görülmeyen devamında Askerlik Şubesi ve yanan Hükümet Konağı binası,

Sol baştaki boş arsa şimdi Ziraat Bankası’nın olduğu yer bankanın arkasındaki çatılı iki katlı ev manifaturacı Mehmet Doğu evi soldaki iki katlı taş binanın 1.katı Posta Telgraf Telefon İdaresi ( Muallim hane Camiin önündekinden önceki Aynı binanın 2. Katı adliye binası olarak kullanılmaktaydı. Sol ilerideki 2 katlı beyaz bina Hacı Doğu evi  (Öğretmen Orhan Doğu ) babasının evi karşısındaki boşluk ise Merkez İlkokulu yeri okul 1936 yılında başlandı 1939 yılında bitti ve 2008 yılında yıkılıp bahçesine yenisi yapıldı.  Karşıda kalafat dağı ve Muallimhane Camii.

Seydişehir’ in doğal güzellikleri: 

Küpe ‘ de gün batımı sonrası

Kuğulu Milli Parkı’nın doyumu olmayan kış manzarası

Kuğulu Milli Parkı’ndan bir kış manzarası

Kuğulu Milli Parkı’nda karın zevkini çıkaran çocuklar.

Kuğulu Milli Parkı’ndaki Gürlevükün coştuğu zaman 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.