whatsapp

Seydişehir’de yaya geçidi uygulaması

ASAYİŞ 06.02.2019 - 13:30, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Seydişehir’de yaya geçidi uygulaması

Seydişehir Kaymakamlığı, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı, vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla şehir içi yollarında yaya geçidi uygulamasını başlattı. Atatürk Caddesi Merkez İlkokulu önündeki yaya geçidinde başlanan uygulamada şoförlere yay geçit üstünlüğü anlatıldı. Uymayanlara 488 lira para cezası ve 20 eksi puan uygulanacağı vurgulandı. Şoförlere broşür dağıtıldı. Kaymakam Aydın Erdoğan, Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, Jandarma Komutanı Yahya Koca, sürücülerden yayalara daha fazla saygı göstermelerini istedi. Yaya geçitlerinde yayaların başına gelen tehlikelerin önüne geçmek istediklerini söyleyen Kaymakam Aydın Erdoğan, "Yayaların güvenliği bizim için çok önemli. Birçok araç sürücüsü yaya geçitlerinde hızını azaltmayarak yayaların can güvenliğini tehlikeye atıyor. Yaptığımız uygulamayla yeni yasada yayaların geçiş üstünlüğü olduğunu sürücülere hatırlatıyoruz.  Yeni uygulamayla yayalarımızın güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmelerini sağlamayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Seydişehir Kaymakamlığı, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı, vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla şehir içi yollarında yaya geçidi uygulamasını başlattı.

Atatürk Caddesi Merkez İlkokulu önündeki yaya geçidinde başlanan uygulamada şoförlere yay geçit üstünlüğü anlatıldı. Uymayanlara 488 lira para cezası ve 20 eksi puan uygulanacağı vurgulandı. Şoförlere broşür dağıtıldı.

Kaymakam Aydın Erdoğan, Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, Jandarma Komutanı Yahya Koca, sürücülerden yayalara daha fazla saygı göstermelerini istedi.
Yaya geçitlerinde yayaların başına gelen tehlikelerin önüne geçmek istediklerini söyleyen Kaymakam Aydın Erdoğan, "Yayaların güvenliği bizim için çok önemli. Birçok araç sürücüsü yaya geçitlerinde hızını azaltmayarak yayaların can güvenliğini tehlikeye atıyor. Yaptığımız uygulamayla yeni yasada yayaların geçiş üstünlüğü olduğunu sürücülere hatırlatıyoruz.  Yeni uygulamayla yayalarımızın güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmelerini sağlamayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.