whatsapp

Seydişehir’de organik tarım kursu

EĞİTİM 18.03.2017 - 10:04, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Seydişehir’de organik tarım kursu

Seydişehir’de, sebze üreticiliği yapan çiftçilere yönelik organik tarım kursu açıldı.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından, Kesecik Mahallesi Ortaokulunda açılan kursa Gıda Tarım ve hayvancılık Müdürlüğünün teknik eleman desteği gerçekleştiği bildirildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi İbrahim Bilici tarafından verilen kursta, organik tarım için beslenme, gübreleme, yetiştirme, sulama, koruma ve üretim konularından mahalle halkına teorik ve uygulamalı eğitim veriliyor. Uygulamalı olarak organik tarımla ilgili yöntem ve tekniklerin de gösterildiği kurs kapsamında, 25 kursiyere 62 saat eğitim veriliyor. Mahallenin coğrafi yapı itibarıyla organik tarıma elverişli olduğunu belirten HEM Müdürü Mehmet Borazan, Organik tarımı mahallelerde yaygınlaştırmak istediklerini söyledi. Doğal ürünler üretmek için bu kursun açıldığını kaydeden Borazan, Gençleri kentten köylere çekerek onların buralardaki istihdam olanaklarından faydalanmalarını istediklerini kaydetti. Kursu başarıyla tamamlayan çiftçilerin organik tarım sertifikasına sahip olacağı bildirildi. Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar katıldı
Seydişehir’de, sebze üreticiliği yapan çiftçilere yönelik organik tarım kursu açıldı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından, Kesecik Mahallesi Ortaokulunda açılan kursa Gıda Tarım ve hayvancılık Müdürlüğünün teknik eleman desteği gerçekleştiği bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi İbrahim Bilici tarafından verilen kursta, organik tarım için beslenme, gübreleme, yetiştirme, sulama, koruma ve üretim konularından mahalle halkına teorik ve uygulamalı eğitim veriliyor.

Uygulamalı olarak organik tarımla ilgili yöntem ve tekniklerin de gösterildiği kurs kapsamında, 25 kursiyere 62 saat eğitim veriliyor.

Mahallenin coğrafi yapı itibarıyla organik tarıma elverişli olduğunu belirten HEM Müdürü Mehmet Borazan, Organik tarımı mahallelerde yaygınlaştırmak istediklerini söyledi.

Doğal ürünler üretmek için bu kursun açıldığını kaydeden Borazan, Gençleri kentten köylere çekerek onların buralardaki istihdam olanaklarından faydalanmalarını istediklerini kaydetti.

Kursu başarıyla tamamlayan çiftçilerin organik tarım sertifikasına sahip olacağı bildirildi.

Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar katıldı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.