whatsapp

Seydişehir’de Karpuz Yarışması

BELEDİYE 14.08.2018 - 13:14, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Seydişehir’de Karpuz Yarışması

Seydişehir'de Kalkınma Şöleni etkinlikleri kapsamında 'Karpuz Yarışması' düzenlendi. Kuğulu Park'ta düzenlenen yarışmaya, ağırlıkta 24, lezzette 27 çiftçi katıldı. Her iki yarışmada ilk üçe giren üreticilere ödül olarak toplam 12 bin karpuz fidesi verildi. Ağırlık yarışında 22,5 kilogramla Ramazan Yeşil birinci, Mustafa Ekinci ikinci, Ömer Arslan üçüncü oldu. Lezzet yarışında, Mehmet Şahin birinci, Mustafa Ünvar ikinci, Mustafa Ekinci üçüncü oldu. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Ünüvar, konuya ilişkin açıklamasında, Seydişehir’de tarım ve hayvancılığın gelişmesi bakımından önemli adımlar atıldığını söyledi. Her iki dalda ilk üçe giren çiftçiye 35 bin lira değerinde fide verildiğini dile getiren Ünüvar, '’Jüri üyeleri karpuzlarda ağırlık, tat, aroma ve rengine göre seçim yaparak puan verdi. Yarışmaya katılan üreticilerimizi kutluyorum.' ifadesini kullandı. Seydişehir deyince akıllara suğla ovası geldiğini belirten Belediye Başkanı Mehmet Tutal,  ‘’ Bugün burada karpuzun tanıtımı için buradayız. Şöyle bir baktığımız zaman maşallah diyesim geliyor. Tarım ürünleri yetiştirmenin yanı sıra tanıtımda çok önemli. Bizde bu tanıtıma bir nebze yardımcı olmaya çalışacağız” dedi.  Dereceye girenlere ödülleri Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve sivil toplum kuruluş temsilcileri verdi.

Seydişehir'de Kalkınma Şöleni etkinlikleri kapsamında 'Karpuz Yarışması' düzenlendi.

Kuğulu Park'ta düzenlenen yarışmaya, ağırlıkta 24, lezzette 27 çiftçi katıldı.

Her iki yarışmada ilk üçe giren üreticilere ödül olarak toplam 12 bin karpuz fidesi verildi.
Ağırlık yarışında 22,5 kilogramla Ramazan Yeşil birinci, Mustafa Ekinci ikinci, Ömer Arslan üçüncü oldu.

Lezzet yarışında, Mehmet Şahin birinci, Mustafa Ünvar ikinci, Mustafa Ekinci üçüncü oldu.
İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Ünüvar, konuya ilişkin açıklamasında, Seydişehir’de tarım ve hayvancılığın gelişmesi bakımından önemli adımlar atıldığını söyledi.
Her iki dalda ilk üçe giren çiftçiye 35 bin lira değerinde fide verildiğini dile getiren Ünüvar, '’Jüri üyeleri karpuzlarda ağırlık, tat, aroma ve rengine göre seçim yaparak puan verdi. Yarışmaya katılan üreticilerimizi kutluyorum.' ifadesini kullandı.

Seydişehir deyince akıllara suğla ovası geldiğini belirten Belediye Başkanı Mehmet Tutal,  ‘’ Bugün burada karpuzun tanıtımı için buradayız. Şöyle bir baktığımız zaman maşallah diyesim geliyor. Tarım ürünleri yetiştirmenin yanı sıra tanıtımda çok önemli. Bizde bu tanıtıma bir nebze yardımcı olmaya çalışacağız” dedi. 

Dereceye girenlere ödülleri Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve sivil toplum kuruluş temsilcileri verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.