whatsapp

Seydişehir’de Karpuz Hasadı

EKONOMİ 31.07.2017 - 10:12, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Seydişehir’de Karpuz Hasadı

Konya'nın Seydişehir ilçesinde karpuz hasadına başlandı.
İlçe Ziraat Odası Başkanı Ahmet Ünver, yaptığı açıklamada, Suğla Ovası'nda 4 bin dekar alanda ekimi yapılan sıcak günlerin vazgeçilmezi karpuzun tarlalardan toplanmaya başlandığını söyledi. Bu yıl yüksek verim beklediklerini aktaran Ünver, 'Tüketici yöre halkının yetiştirdiği bu karpuzlarla aradığı lezzeti bulacaktır. Üreticimiz, Suğla Ovası'nın kaliteli topraklarında yetişen lezzetli karpuzları, tüccarlara kilogramını 20 kuruştan veriyor. Karpuz alım fiyatlarının üreticinin yüzünü güldüreceğine inanıyorum. 250 bin ton rekolte bekliyoruz.' diye konuştu. Üretici Mevlüt Aslan ise pazar sorunu olduğu için fazla ekim yapamadıklarını ve çiftçilerin kooperatif kurması gerektiğini ifade etti.
Konya'nın Seydişehir ilçesinde karpuz hasadına başlandı.

İlçe Ziraat Odası Başkanı Ahmet Ünver, yaptığı açıklamada, Suğla Ovası'nda 4 bin dekar alanda ekimi yapılan sıcak günlerin vazgeçilmezi karpuzun tarlalardan toplanmaya başlandığını söyledi.
Bu yıl yüksek verim beklediklerini aktaran Ünver, 'Tüketici yöre halkının yetiştirdiği bu karpuzlarla aradığı lezzeti bulacaktır. Üreticimiz, Suğla Ovası'nın kaliteli topraklarında yetişen lezzetli karpuzları, tüccarlara kilogramını 20 kuruştan veriyor. Karpuz alım fiyatlarının üreticinin yüzünü güldüreceğine inanıyorum. 250 bin ton rekolte bekliyoruz.' diye konuştu.
Üretici Mevlüt Aslan ise pazar sorunu olduğu için fazla ekim yapamadıklarını ve çiftçilerin kooperatif kurması gerektiğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.