whatsapp

Seydişehir’de jeo termal çalışmaları

BELEDİYE 08.05.2017 - 11:35, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Seydişehir’de jeo termal çalışmaları

Seydişehir Belediyesinin, seracılık ve kaplıca turizminde değerlendirilmek üzere açtığı jeo termal çalışmaları tamamlandı.
Başkan Tutal, Ketirağılları bölgesinde açılan ve 700 metre derinliğinde ki kuyuda 43 derece sıcaklığında saniyede ise 40 litrelik su kapasitesi elde ettiklerini kaydetti. Seydişehir’in jeotermal kaynak açısından son derece büyük bir potansiyele sahip olduğunu kaydeden Başkan Tutal," Şu an ikinci kuyuyu açtık. 700 metre derinliğe indiğimiz bu kuyuda şu anda 43 derece sıcaklık, saniyede 40 litre akan bir su bulduk. 315 bin metrekarelik bir alanı satın almak suretiyle Belediyemize kazandırdık. Bölgeyi yatırımlara hazırladık inşallah. Termal seracılık ve otelcilik olarak hizmete sunacağız." dedi.
Seydişehir Belediyesinin, seracılık ve kaplıca turizminde değerlendirilmek üzere açtığı jeo termal çalışmaları tamamlandı.

Başkan Tutal, Ketirağılları bölgesinde açılan ve 700 metre derinliğinde ki kuyuda 43 derece sıcaklığında saniyede ise 40 litrelik su kapasitesi elde ettiklerini kaydetti.

Seydişehir’in jeotermal kaynak açısından son derece büyük bir potansiyele sahip olduğunu kaydeden Başkan Tutal," Şu an ikinci kuyuyu açtık. 700 metre derinliğe indiğimiz bu kuyuda şu anda 43 derece sıcaklık, saniyede 40 litre akan bir su bulduk. 315 bin metrekarelik bir alanı satın almak suretiyle Belediyemize kazandırdık. Bölgeyi yatırımlara hazırladık inşallah. Termal seracılık ve otelcilik olarak hizmete sunacağız." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.