whatsapp

Seydişehir’de eski elektrik hatları yenileniyor

EKONOMİ 19.08.2016 - 10:40, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Seydişehir’de eski elektrik hatları yenileniyor

Konya’nın Seydişehir ilçesi Medaş genel müdürlüğü, ilçe merkezi ve mahallelerde 30 yıllık eski elektrik hatlarını yeniliyor.
Kesintisiz enerji sağlanması amacıyla yenileme çalışmalarını sürdürüldüğünü kaydeden yüklenici firma yetkilisi Nizamettin Akdoğan. Şehrin 11 bölgesinde tüm şebeke hatları yerin altına alınarak ihtiyaca cevap verecek şekilde çalışmaların sürdüğünü bildirdi. İki ay içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini belirten Akdoğan, ‘’Şehir merkezi ve muhtelif mahallelerde elektrik şebeke hatları yerin altına alınarak ömrünü dolduran beton aydınlatma direkleri kalvanizli direklere değiştiriyoruz. Toplamda 15 bin metreye varan bir hat çalışması gerçekleştiriyoruz. Yeraltına alınacak olan nakil hatları hem elektrik kaçak ve kaybının da aza indirecek. Ekonomik ömrünü ve ihtiyaca cevap vermeyen şebekemiz yenilenmesiyle şehirdeki beton yığını direklerde ortadan kalkacak. Sık sık arıza veren ve ihtiyaç noktasında sıkıntılar getiren şehir içi şebekemizin yenilenmesiyle kesintisiz elektrik verilecek ve dış müdahale imkanı bitecektir." dedi.
Konya’nın Seydişehir ilçesi Medaş genel müdürlüğü, ilçe merkezi ve mahallelerde 30 yıllık eski elektrik hatlarını yeniliyor.

Kesintisiz enerji sağlanması amacıyla yenileme çalışmalarını sürdürüldüğünü kaydeden yüklenici firma yetkilisi Nizamettin Akdoğan. Şehrin 11 bölgesinde tüm şebeke hatları yerin altına alınarak ihtiyaca cevap verecek şekilde çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

İki ay içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini belirten Akdoğan, ‘’Şehir merkezi ve muhtelif mahallelerde elektrik şebeke hatları yerin altına alınarak ömrünü dolduran beton aydınlatma direkleri kalvanizli direklere değiştiriyoruz. Toplamda 15 bin metreye varan bir hat çalışması gerçekleştiriyoruz. Yeraltına alınacak olan nakil hatları hem elektrik kaçak ve kaybının da aza indirecek. Ekonomik ömrünü ve ihtiyaca cevap vermeyen şebekemiz yenilenmesiyle şehirdeki beton yığını direklerde ortadan kalkacak. Sık sık arıza veren ve ihtiyaç noktasında sıkıntılar getiren şehir içi şebekemizin yenilenmesiyle kesintisiz elektrik verilecek ve dış müdahale imkanı bitecektir." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.