whatsapp

Seydişehir’de çocukluk çağı kanseri etkinliği

SİVİL TOPLUM 16.02.2021 - 09:13, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Seydişehir’de çocukluk çağı kanseri etkinliği

Konya’nın Seydişehir ilçesinde çocukluk çağı kanseri gününe dikkat çekmek amacıyla etkinlik düzenlendi. Düzenledikleri etkinlikte bir araya gelen 13 Üniversite öğrencisi, Atatürk caddesinde çocuk çağı kanserlerine dikkat çekerek vatandaşlara sarı kurdele takıp “Fark et, fark ettir” mesajı ile farkındalık oluşturuldu. Etkinlikte konuşan Şefika Apaydın, konuyla ilgili açıklamada bulunarak yaşanan çevresel koşullarda hem çocukta hem erişkinde kanser riskinin çok arttığını söyledi. Apaydın, ‘’Geçtiğimiz yıllarda çocukluk çağı kanserlerinde görülen vakaların yüzde 20’si iyileşirken, günümüzde yüzde 80’inden fazlası iyileşiyor. Bu bizim için sevindirici bir gelişme. Kanserde en önemli nokta her zaman için mutlaka erken teşhistir. Bu nedenle aileler en ufak bir belirti bile görüyorsa ihmal etmeden doktora başvurmalı, aylık doktor kontrolleri asla ihmal edilmemeli. Gerekli tahlil ve tetkikler düzenli şekilde yapılmalı. Ebeveynlerimize bir mesaj vermek istiyorum Çocukluk Çağı Kanserlerini fark edin ve fark ettirin.” 16 yaşında kanser teşhisi konan 19 yaşındaki Ceren Kayrakçı, Hastalığı süresince yaşadıklarını anlattı. Geç kalınmadan daha çok çocuğa umut olunmasını istedi.

Konya’nın Seydişehir ilçesinde çocukluk çağı kanseri gününe dikkat çekmek amacıyla etkinlik düzenlendi.
Düzenledikleri etkinlikte bir araya gelen 13 Üniversite öğrencisi, Atatürk caddesinde çocuk çağı kanserlerine dikkat çekerek vatandaşlara sarı kurdele takıp “Fark et, fark ettir” mesajı ile farkındalık oluşturuldu.
Etkinlikte konuşan Şefika Apaydın, konuyla ilgili açıklamada bulunarak yaşanan çevresel koşullarda hem çocukta hem erişkinde kanser riskinin çok arttığını söyledi.

Apaydın, ‘’Geçtiğimiz yıllarda çocukluk çağı kanserlerinde görülen vakaların yüzde 20’si iyileşirken, günümüzde yüzde 80’inden fazlası iyileşiyor. Bu bizim için sevindirici bir gelişme. Kanserde en önemli nokta her zaman için mutlaka erken teşhistir. Bu nedenle aileler en ufak bir belirti bile görüyorsa ihmal etmeden doktora başvurmalı, aylık doktor kontrolleri asla ihmal edilmemeli. Gerekli tahlil ve tetkikler düzenli şekilde yapılmalı. Ebeveynlerimize bir mesaj vermek istiyorum Çocukluk Çağı Kanserlerini fark edin ve fark ettirin.”

16 yaşında kanser teşhisi konan 19 yaşındaki Ceren Kayrakçı, Hastalığı süresince yaşadıklarını anlattı. Geç kalınmadan daha çok çocuğa umut olunmasını istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.