whatsapp

Seydişehir’de aromatik ve tıbbi bitkiler yetişecek

EĞİTİM 28.03.2017 - 11:13, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Seydişehir’de aromatik ve tıbbi bitkiler yetişecek

Seydişehir Suğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarım bölümünde okuyan 60 öğrenci, deneme çalışmaları kapsamında uygulamalı aromatik bitki ekimi yaptı.
Okulun 80 bin metre kare alanında Aromatik bitki ve Rulo Çim ekimi yapıldığını belirten Okul Müdürü Ömer Dinçsoy, bölge halkına örnek olabilecek çalışmalar yapıldığını söyledi. Ekilen bitki türlerinin bölge toprak yapısına uygun olduğunu kaydeden Dinçsoy,  ‘’ Okulumuzun Ziraat öğretmenleri ve öğrencileri Bölge tarımına ve çiftçisine yön verecek 15 çeşit olan aromatik ve tıbbi bitkiler üzerinde deneme ekimleri yapıyor.  Öğrencilerimiz derslerinde öğrendiklerini okulumuzun ekim sahasında makine ekipmanlarıyla uyguluyorlar.  Tarımda ülkemizin eleman ihtiyacını yetiştiriyoruz.’’dedi. Okulun bölge çiftçileri açısından önemine vurgu yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, ‘’Okulumuzda yetişen öğrencilerimizin Türkiye' nin tarım ve hayvancılık sektörüne  katkıları olacak. İnşallah buradan ülke tarımına ve hayvancılık sektörüne ihtiyaç olan teknik elamanlar yetişecek.’’diye konuştu.
Seydişehir Suğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarım bölümünde okuyan 60 öğrenci, deneme çalışmaları kapsamında uygulamalı aromatik bitki ekimi yaptı.

Okulun 80 bin metre kare alanında Aromatik bitki ve Rulo Çim ekimi yapıldığını belirten Okul Müdürü Ömer Dinçsoy, bölge halkına örnek olabilecek çalışmalar yapıldığını söyledi.

Ekilen bitki türlerinin bölge toprak yapısına uygun olduğunu kaydeden Dinçsoy,  ‘’ Okulumuzun Ziraat öğretmenleri ve öğrencileri Bölge tarımına ve çiftçisine yön verecek 15 çeşit olan aromatik ve tıbbi bitkiler üzerinde deneme ekimleri yapıyor.  Öğrencilerimiz derslerinde öğrendiklerini okulumuzun ekim sahasında makine ekipmanlarıyla uyguluyorlar.  Tarımda ülkemizin eleman ihtiyacını yetiştiriyoruz.’’dedi.

Okulun bölge çiftçileri açısından önemine vurgu yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, ‘’Okulumuzda yetişen öğrencilerimizin Türkiye' nin tarım ve hayvancılık sektörüne  katkıları olacak. İnşallah buradan ülke tarımına ve hayvancılık sektörüne ihtiyaç olan teknik elamanlar yetişecek.’’diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.