whatsapp

Seydişehir’de ahilik haftası

EĞİTİM 24.09.2018 - 19:00, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Seydişehir’de ahilik haftası

Seydişehir Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Erdem Şirin ve Kuaför Yakup’un işyerine küçük yaşta çırak olarak girmiş ve kalfa, usta olarak yetişmiş, ilçemizde erkek kuaförlüğü yapan ustalarımızdan erkek kuaförü, berberlerin piri Yakup Erdoğan ustaya ahilik haftasında anlamlı ziyaret yapıldı. Merkez Müdürü Erdem Şirin: “Ahilik haftasında asırlardır devam eden kültürel zenginliklerimizden Ahilik geleneğinin taçlandırıldığı Ahilik Haftasında geçen sene yıllardır bu işi yapan onlarca kalfa yetiştiren Kuaför Ali Yaka abimizi öğrencilerimizle ziyaret edip halını hatırını sorup hoş sohbet etmiştik. Ali abimiz çok duygulanmış ve çok memnun olmuştu. Bu sene Ahilik Haftası’nda ikinci ziyaretimizi Ahilik anlayışıyla yetişmiş, yıllarca ilçemizde erkek kuaförlüğü yapıp onlarca usta yetiştiren ve yetiştirmeye devam eden  Yakup Ustaya yaptık. Ustamıza 31. Ahilik Haftası’nda, otuz bir  usta yetiştirmesi  anısına plaket ve bir buket çiçek takdim ettik.  Hoş sohbet edip çay içtik. Yakup usta çok duygulandı, gururlandı ve çok memnun kaldı. Yetiştirdiği ustalarımız elini öpüp eski günleri yâd ettiler.” Dedi. Yakup Usta “Bu mesleğe 25 Haziran 1972 bir cumartesi günü çırak olarak başladım. Kuaförlük mesleğini 47 yıldır severek yapıyorum. Yetiştirdiğim elaman sayısı otuz biri geçti. Beş tanesi yurtdışında kendi işyerleri var. Diğerlerinin çoğu ilçemizde kuaförlük yapıyor. Ahilik Haftası’nda yetiştirdiğim ustalar ve okul müdürümüzün ziyareti beni çok duygulandırdı. Çok mutlu oldum. İyi ki bu mesleği seçmişim. Sanat altın bileziktir. Hepinizi çok seviyorum.” dedi. Yetiştirdiği ustalar adına Kuaför Sadettin Usta :“Yakup usta Ahilik anlayışıyla bizleri usta olarak yetiştirdi. Ondan kuaförlük mesleğini, esnaflığı öğrendik. Çıraklık Eğitiminden belgelerimizi aldık. Kendi işyerimizi açtık. Çok şükür her şeyimiz var. Bu da ustamızın sayesinde oldu. Saygıyla ellerinden öpüyorum.” Dedi. Merkez Müdürü “Hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir. Akıl ve ahlak İle çalışıp bizi geçen bizdendir” düsturuyla ticaret ahlakı, yardımlaşma ve dayanışma gibi ilkelere dayanan felsefesi ile günümüzde esnaf ve sanatkârlarımıza kılavuzluk eden Ahi Evran-ı Veli’yi rahmet ve minnetle anıyor, esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere bütün halkımızın ahilik haftasını ve esnaf bayramını en içten dileklerimle kutlar, ahiliğe esas olan birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunun büyüyerek devam etmesini yüce Rabbimden niyaz ederim.” Dedi.

Seydişehir Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Erdem Şirin ve Kuaför Yakup’un işyerine küçük yaşta çırak olarak girmiş ve kalfa, usta olarak yetişmiş, ilçemizde erkek kuaförlüğü yapan ustalarımızdan erkek kuaförü, berberlerin piri Yakup Erdoğan ustaya ahilik haftasında anlamlı ziyaret yapıldı.

Merkez Müdürü Erdem Şirin: “Ahilik haftasında asırlardır devam eden kültürel zenginliklerimizden Ahilik geleneğinin taçlandırıldığı Ahilik Haftasında geçen sene yıllardır bu işi yapan onlarca kalfa yetiştiren Kuaför Ali Yaka abimizi öğrencilerimizle ziyaret edip halını hatırını sorup hoş sohbet etmiştik. Ali abimiz çok duygulanmış ve çok memnun olmuştu. Bu sene Ahilik Haftası’nda ikinci ziyaretimizi Ahilik anlayışıyla yetişmiş, yıllarca ilçemizde erkek kuaförlüğü yapıp onlarca usta yetiştiren ve yetiştirmeye devam eden  Yakup Ustaya yaptık. Ustamıza 31. Ahilik Haftası’nda, otuz bir  usta yetiştirmesi  anısına plaket ve bir buket çiçek takdim ettik.  Hoş sohbet edip çay içtik. Yakup usta çok duygulandı, gururlandı ve çok memnun kaldı. Yetiştirdiği ustalarımız elini öpüp eski günleri yâd ettiler.” Dedi.

Yakup Usta “Bu mesleğe 25 Haziran 1972 bir cumartesi günü çırak olarak başladım. Kuaförlük mesleğini 47 yıldır severek yapıyorum. Yetiştirdiğim elaman sayısı otuz biri geçti. Beş tanesi yurtdışında kendi işyerleri var. Diğerlerinin çoğu ilçemizde kuaförlük yapıyor. Ahilik Haftası’nda yetiştirdiğim ustalar ve okul müdürümüzün ziyareti beni çok duygulandırdı. Çok mutlu oldum. İyi ki bu mesleği seçmişim. Sanat altın bileziktir. Hepinizi çok seviyorum.” dedi.

Yetiştirdiği ustalar adına Kuaför Sadettin Usta :“Yakup usta Ahilik anlayışıyla bizleri usta olarak yetiştirdi. Ondan kuaförlük mesleğini, esnaflığı öğrendik. Çıraklık Eğitiminden belgelerimizi aldık. Kendi işyerimizi açtık. Çok şükür her şeyimiz var. Bu da ustamızın sayesinde oldu. Saygıyla ellerinden öpüyorum.” Dedi.

Merkez Müdürü “Hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir. Akıl ve ahlak İle çalışıp bizi geçen bizdendir” düsturuyla ticaret ahlakı, yardımlaşma ve dayanışma gibi ilkelere dayanan felsefesi ile günümüzde esnaf ve sanatkârlarımıza kılavuzluk eden Ahi Evran-ı Veli’yi rahmet ve minnetle anıyor, esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere bütün halkımızın ahilik haftasını ve esnaf bayramını en içten dileklerimle kutlar, ahiliğe esas olan birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunun büyüyerek devam etmesini yüce Rabbimden niyaz ederim.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.