whatsapp

Seydişehir’de 500 yıllık çam ağacı

TURİZM 24.05.2016 - 10:42, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Seydişehir’de 500 yıllık çam ağacı

Torosların bir kolu olan Atatürk Dağındaki cennet ormanları mevkisinde Seydişehir’li dağcılar tarafından bulunan ve koruma altına alınan asırlık çam ağacının 500 yıllık olduğu iddia edildi.
Bir Gurup Seydişehirli Dağcı, doğa yürüyüşleri sırasında yaşlı bir çam ağacına rastladı. Dağcıların ilgisini çeken çam ağacını Orman mühendislerinden Talip Kavlak’a inceletip ölçümlerinin ardında çam ağacının 500 yıllık olduğu bildirildi. Dağcılardan Erdal Deniz, yaptığı açıklamada 500 yıllık çam ağacına sahip çıktıklarını belirterek koruma altına aldıklarını söyledi. Deniz, ‘’Tarihi çam, 8.5 metrelik boyu, çevresinin 6.70 metre ve ahtapotu andıran yaygın kolları ile insanları hayrete düşüren haşmetli görüntüsünün yanı sıra, oldukça ilginç kıvrımlarıyla doğa harikası estetik görüntüsüyle görenlerin ilgisini çekiyor. Ağaç aynı zamanda geçmişten günümüze bir köprü görevi görüyor. Burasını Doğa Müzesi olarak koruma altına aldık’’ diye konuştu.
Torosların bir kolu olan Atatürk Dağındaki cennet ormanları mevkisinde Seydişehir’li dağcılar tarafından bulunan ve koruma altına alınan asırlık çam ağacının 500 yıllık olduğu iddia edildi.

Bir Gurup Seydişehirli Dağcı, doğa yürüyüşleri sırasında yaşlı bir çam ağacına rastladı. Dağcıların ilgisini çeken çam ağacını Orman mühendislerinden Talip Kavlak’a inceletip ölçümlerinin ardında çam ağacının 500 yıllık olduğu bildirildi.

Dağcılardan Erdal Deniz, yaptığı açıklamada 500 yıllık çam ağacına sahip çıktıklarını belirterek koruma altına aldıklarını söyledi.

Deniz, ‘’Tarihi çam, 8.5 metrelik boyu, çevresinin 6.70 metre ve ahtapotu andıran yaygın kolları ile insanları hayrete düşüren haşmetli görüntüsünün yanı sıra, oldukça ilginç kıvrımlarıyla doğa harikası estetik görüntüsüyle görenlerin ilgisini çekiyor. Ağaç aynı zamanda geçmişten günümüze bir köprü görevi görüyor. Burasını Doğa Müzesi olarak koruma altına aldık’’ diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.