whatsapp

Seçim sandıkları Seydişehir’de barınak evi oldu

YAŞAM 27.05.2017 - 13:33, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Seçim sandıkları Seydişehir’de barınak evi oldu

Konya’nın Seydişehir ilçesinde, seçimlerde kullanılmayan atıl durumdaki ahşap sandıklar sokak hayvanlarına kulübeye dönüştürülerek barınak oldu.
Depolarda atıl durumda bulunan ahşap seçim sandıklarının değerlendirildiğini kaydeden Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, yavru köpek ve kediler için yuvaya ihtiyaç duyulduğunun belirlenmesi üzerine sandıkların kulübe yapıldığını söyledi. Şeffaf seçim sandıklarının kullanılmasıyla birlikte ahşap sandıkların atıl durumda kaldığını belirten Tüfekci, ‘’ Ankara ve Konya Büyükşehir Belediyemiz tarafından talep üzerine Merkez İlkokuluna ilk etapta 120 barınak getirildi. Hayvan severlere dağıtılıp uygun yerlere yerleştirilecek. Bir kısmı da doğaya bırakılacak. Yavru sokak hayvanları için yuva olacak. Bakanlık olarak sokak hayvanlarıyla ilgili farklı projeler de üretmeyi sürdüreceğiz. Hayvanlara merhametli olmayan insanlara sevgi ve saygı gösteremez. Burada bu etkinlikle çocuklarımıza hayvan sevgisini de kazandırmış oluyoruz." diye konuştu. Barınak dağıtım törenine, Kaymakam Aydın Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Okul Müdürü Yasin Öşekci öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
Konya’nın Seydişehir ilçesinde, seçimlerde kullanılmayan atıl durumdaki ahşap sandıklar sokak hayvanlarına kulübeye dönüştürülerek barınak oldu.

Depolarda atıl durumda bulunan ahşap seçim sandıklarının değerlendirildiğini kaydeden Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, yavru köpek ve kediler için yuvaya ihtiyaç duyulduğunun belirlenmesi üzerine sandıkların kulübe yapıldığını söyledi.

Şeffaf seçim sandıklarının kullanılmasıyla birlikte ahşap sandıkların atıl durumda kaldığını belirten Tüfekci, ‘’ Ankara ve Konya Büyükşehir Belediyemiz tarafından talep üzerine Merkez İlkokuluna ilk etapta 120 barınak getirildi. Hayvan severlere dağıtılıp uygun yerlere yerleştirilecek. Bir kısmı da doğaya bırakılacak. Yavru sokak hayvanları için yuva olacak. Bakanlık olarak sokak hayvanlarıyla ilgili farklı projeler de üretmeyi sürdüreceğiz. Hayvanlara merhametli olmayan insanlara sevgi ve saygı gösteremez. Burada bu etkinlikle çocuklarımıza hayvan sevgisini de kazandırmış oluyoruz." diye konuştu.

Barınak dağıtım törenine, Kaymakam Aydın Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Okul Müdürü Yasin Öşekci öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.