whatsapp

Sarıkamış Ukrayna Tv’ye çıktı

SİVİL TOPLUM 07.02.2018 - 23:21, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Sarıkamış Ukrayna Tv’ye çıktı

Dünya Kırım Tatar Dernek Başkanı ve Kırım’ın Sesi Medya Gurup Başkanı Mustafa Sarıkamış Ukrayna Devlet Televizyonunda ‘İstinat Kırım’ Program yapımcısı ve sunucusu İbrahim Umerov’un sorularını cevapladı.
Sarıkamış Türkiye’de Kırım Tatar dili ile yayın yapan tek yayın Kırım’ın Sesi’dir. Kırım başta olmak üzere Dünyanın her yerinde yaşayan Kırım Tatarları hakkında haber,kültür,gelenek,görenek hakkında bütün bilgileri veriyoruz.gazetemizi Dünyanın her yerine ücretsiz dağıtıyoruz.ancak bazı olumsuz gelişmeler yaşandı. Dünya Kırım Tatar Derneği’nin kurulması için başta Türkiye olmak üzere ,Kırım ve Kırım dışında bulunan Kırım Tatarları birlikte hareket etme. Kırım için ne yapılabilir gibi talepler geldi. Bizde derneğimizi kurduk. 2 Mart 2018 günü Seydişehirde Prof Dr Kemal Özcan ve Doç Dr. Kutluk Kağan Sümer’in katılımları ile ‘Kırım Kırım Kırılan Kırım ‘ konulu panel düzenliyoruz. Türkiyede Üniversite sivil toplum örğütleri ile işbirliğine giderek ‘’Kırım Tatarlarının Kırım Stratejisi’’ni belirlemek için çalışmalar yürütüyoruz. Biz Ukraynanın toprak bütünlüğünden yanayız. Ancak Kırım Tatarlarının sorunun yalnızca Kırım Tatarları çözer felsefesinden hareket ederek. Türkiyesiz bir Kırım Meselesinin çözümüne inanmıyoruz. 1768 yılından beri sürekli Rus Soykırımı ve sürğününe ugrayan benim Aziz Milletim Kırım Tatarlarını Ruslar yok edemediler. Biz küllerinden doğan bir milletiz. Dedi.
Dünya Kırım Tatar Dernek Başkanı ve Kırım’ın Sesi Medya Gurup Başkanı Mustafa Sarıkamış Ukrayna Devlet Televizyonunda ‘İstinat Kırım’ Program yapımcısı ve sunucusu İbrahim Umerov’un sorularını cevapladı.

Sarıkamış Türkiye’de Kırım Tatar dili ile yayın yapan tek yayın Kırım’ın Sesi’dir. Kırım başta olmak üzere Dünyanın her yerinde yaşayan Kırım Tatarları hakkında haber,kültür,gelenek,görenek hakkında bütün bilgileri veriyoruz.gazetemizi Dünyanın her yerine ücretsiz dağıtıyoruz.ancak bazı olumsuz gelişmeler yaşandı.

Dünya Kırım Tatar Derneği’nin kurulması için başta Türkiye olmak üzere ,Kırım ve Kırım dışında bulunan Kırım Tatarları birlikte hareket etme. Kırım için ne yapılabilir gibi talepler geldi. Bizde derneğimizi kurduk. 2 Mart 2018 günü Seydişehirde Prof Dr Kemal Özcan ve Doç Dr. Kutluk Kağan Sümer’in katılımları ile ‘Kırım Kırım Kırılan Kırım ‘ konulu panel düzenliyoruz.
Türkiyede Üniversite sivil toplum örğütleri ile işbirliğine giderek ‘’Kırım Tatarlarının Kırım Stratejisi’’ni belirlemek için çalışmalar yürütüyoruz.
Biz Ukraynanın toprak bütünlüğünden yanayız. Ancak Kırım Tatarlarının sorunun yalnızca Kırım Tatarları çözer felsefesinden hareket ederek. Türkiyesiz bir Kırım Meselesinin çözümüne inanmıyoruz.
1768 yılından beri sürekli Rus Soykırımı ve sürğününe ugrayan benim Aziz Milletim Kırım Tatarlarını Ruslar yok edemediler. Biz küllerinden doğan bir milletiz. Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.