whatsapp

Sandığa gidin!

SİVİL TOPLUM 30.03.2019 - 12:45, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Sandığa gidin!

Demokratik rejimlerde seçim sandığı, halkın yönetime katılmasının temel aracıdır. Bunun dışında, bir denetim organıdır da. Ülke yönetimine olsun, yerel yönetime olsun halk seçmen, sandık aracılığı ile ağırlığını koyar. Bu yüzden seçime katılmak, bir yurttaşlık görevidir. Geçen yerel seçimde Seydişehir’de seçime katılma oranı  90 gibi çok yüksek düzeydeydi. 89,6’lık katılım, Seydişehir seçmeninin yurttaşlık görevinin üst düzeyde bilincinde olduğunu gösteriyordu. Umuyoruz Pazar günü bu oran da aşılır, İlçe halkı yeni bir rekora imza koyar. Sandığın bir diğer önemi de, siyasal parti tercihlerinin cahilce kullanılmamasıdır. Bir seçmen, bir siyasal partinin taraftarı olabilir, ama eğer sandığa gidip onu somutlaştırılmıyorsa, hem partisine ve hem de yöresine/ülkesine karşı görevini yapmamış olur. Sandığa gidin! Yurttaşlık görevinizi mutlaka yerine getirin!.

Demokratik rejimlerde seçim sandığı, halkın yönetime katılmasının temel aracıdır.

Bunun dışında, bir denetim organıdır da.

Ülke yönetimine olsun, yerel yönetime olsun halk seçmen, sandık aracılığı ile ağırlığını koyar.

Bu yüzden seçime katılmak, bir yurttaşlık görevidir.

Geçen yerel seçimde Seydişehir’de seçime katılma oranı  90 gibi çok yüksek düzeydeydi.

89,6’lık katılım, Seydişehir seçmeninin yurttaşlık görevinin üst düzeyde bilincinde olduğunu gösteriyordu.

Umuyoruz Pazar günü bu oran da aşılır, İlçe halkı yeni bir rekora imza koyar.

Sandığın bir diğer önemi de, siyasal parti tercihlerinin cahilce kullanılmamasıdır. Bir seçmen, bir siyasal partinin taraftarı olabilir, ama eğer sandığa gidip onu somutlaştırılmıyorsa, hem partisine ve hem de yöresine/ülkesine karşı görevini yapmamış olur.

Sandığa gidin! Yurttaşlık görevinizi mutlaka yerine getirin!.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.