whatsapp

Şair Üresin’den, Bozkır Dere’ye vefa

KÜLTÜR - SANAT 18.03.2020 - 11:59, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Şair Üresin’den, Bozkır Dere’ye vefa

Emekli öğretmen- Şair Ahmet Üresin’in 8. Şiir kitabı ‘Bozkır’da Bir Dere Var’ yayınlandı. Kitap Konya Çizgi Kitabevi Tebeşir Yayınları’ndan çıktı. 80 sayfadan oluşmaktadır. Kitabın içeriği Bozkır Dere ile ilgili şiirlerden oluşuyor. Dere Köyü ile ilgili doğa, halkın yaşantısı ve insanlar anlatılmaktadır. Bu kitabıyla Ahmet Üresin, doğup büyüdüğü yer olan Bozkır Dere’ye az da olsa vefa borcunu ödemeye çalıştığını ifade etti. Şairin Ahmet Üresin’in şimdiye dek yayınlanan şiir kitapları ise; Bir Şiir Gibi, Selam Olsun,  Beyaz Kuş,  Gül Kurusu Akşamlar,  Güneşe Tutunmak, Aya Tutunmak, Gökyüzünün Öteki Yüzü ve en son kitabı da Bozkır’da Bir Dere Var isimli kitaptır. Kitabı edinmek isteyenler Konya Çizgi Kitabevi, İstanbul Cağaloğlu Çizgi Kitabevi, tüm internet siteleri ve şairin kendisinden alabilirler. Ahmet Üresin Bozkırda Bir Dere Var şiirinde şunları deli getiriyor.   Bozkırda bir dere var Adı sanı yok, küçük bir dere Bozkıra hayat verir suyu az olsa da O dere bozkırın can damarı.   Bozkırda bir dere var Adı; Çarşamba Çayı, halk dilinde Ulusu Aktığı boğaza hayat verir O dere boğazın can damarı.   Bozkır’ da bir Dere var Adı; Dere. Kasaba idi köy oldu, şimdi mahalle Dere yaşam kaynağıdır yaşayanlara O Dere Bozkır’ın can damarı.   Bozkır’ da bir Dere var Adı; Dere. Benim köyüm Doğdum, büyüdüm, yürüdüm O Dere benim kalbimdir. Hayat veren Dere’ ler üresin.

Emekli öğretmen- Şair Ahmet Üresin’in 8. Şiir kitabı ‘Bozkır’da Bir Dere Var’ yayınlandı. Kitap Konya Çizgi Kitabevi Tebeşir Yayınları’ndan çıktı. 80 sayfadan oluşmaktadır.

Kitabın içeriği Bozkır Dere ile ilgili şiirlerden oluşuyor. Dere Köyü ile ilgili doğa, halkın yaşantısı ve insanlar anlatılmaktadır.

Bu kitabıyla Ahmet Üresin, doğup büyüdüğü yer olan Bozkır Dere’ye az da olsa vefa borcunu ödemeye çalıştığını ifade etti.

Şairin Ahmet Üresin’in şimdiye dek yayınlanan şiir kitapları ise; Bir Şiir Gibi, Selam Olsun,  Beyaz Kuş,  Gül Kurusu Akşamlar,  Güneşe Tutunmak, Aya Tutunmak, Gökyüzünün Öteki Yüzü ve en son kitabı da Bozkır’da Bir Dere Var isimli kitaptır.

Kitabı edinmek isteyenler Konya Çizgi Kitabevi, İstanbul Cağaloğlu Çizgi Kitabevi, tüm internet siteleri ve şairin kendisinden alabilirler.

Ahmet Üresin Bozkırda Bir Dere Var şiirinde şunları deli getiriyor.

 

Bozkırda bir dere var

Adı sanı yok, küçük bir dere

Bozkıra hayat verir suyu az olsa da

O dere bozkırın can damarı.

 

Bozkırda bir dere var

Adı; Çarşamba Çayı, halk dilinde Ulusu

Aktığı boğaza hayat verir

O dere boğazın can damarı.

 

Bozkır’ da bir Dere var

Adı; Dere. Kasaba idi köy oldu, şimdi mahalle

Dere yaşam kaynağıdır yaşayanlara

O Dere Bozkır’ın can damarı.

 

Bozkır’ da bir Dere var

Adı; Dere. Benim köyüm

Doğdum, büyüdüm, yürüdüm

O Dere benim kalbimdir.

Hayat veren Dere’ ler üresin.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.