whatsapp

Rus uzmandan YPG’ye: Amerikalıları göremeyeceksiniz

SİYASET 12.06.2018 - 10:49, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Rus uzmandan YPG’ye: Amerikalıları göremeyeceksiniz

Rusya uluslararası haber ajansının düzenlediği toplantıda konuşan Arap Ülkelerle Dostluk ve İşbirliği Cemiyeti Başkanı Vyaçeslav Matuzov, “Kürtlere soruyorum: Siz Suriyeli misiniz, değil misiniz?” dedi.
Rusya, Kürtlere ihanet suçlamalarını reddetti Rusya Bugün uluslararası haber ajansının ‘yuvarlak masa’ toplantısında söz alan Matuzov, ABD askerlerinin bölgedeki varlığı ve YPG’nin ABD tutumuna değindi. ‘Abd Hangi Gerekçeyle Üs Kuruyor, Kimlerle Savaşacak?’ İlk olarak ABD’nin Suriye’deki varlığını sorgulayan Matuzov, bu konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Amerikalılar, Fırat’ın doğusunda hangi gerekçeyle askeri üslerini kuruyor? Bildiğim kadarıyla ek iki üs daha inşa etmeye başladılar. Ek olarak, Ürdün sınırındaki El Tanf var. Bu sorun, uluslararası hukuk sorunu niteliğini kazanmaya başladı ve Amerikalıların bu noktada, yasal temelde Suriye’de tutunmak ve mücadelelerini sürdürmek için en küçük bir şansı bile yok. Kimlere karşı mücadele ediyorlar? Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün net bir şekilde, terörist yapıların çoğunlukla bittiğini tekrarladı ve buradan hareketle şu soru ortaya çıkıyor: 2 bin Amerikan askeri, ki şimdi sayılarını artırmak istiyorlar, kiminle savaşmayı planlıyor? Silahlı muhalefeti kime karşı organize ediyorsunuz? El Tanf üssünde kimleri eğitiyorsunuz?” ‘Amerikalılara Güveniyorsanız Çok Büyük Bir Hata Yapıyorsunuz’ “Suriyeli Kürtlere de önemli bir sorum var. Kürt arkadaşlar, siz Suriyeli misiniz, değil misiniz? Ya Suriye devletinin egemenliğini ve ülkenin tüm toprakları üzerindeki hâkimiyetini kabul edersiniz ya da hiçbir umudu olmayan sona, yani Suriye topraklarında bağımsız Kürt devleti Rojava’nın kurulmasına doğru ilerleyeceksiniz. Amerikalılar bunu spekülasyon (vurgunculuk) konusu yaptı. Suriye muhalefeti organizatörlerinden biri olan eski ABD’nin Şam Büyükelçisi Robert Ford, bu konuda şu doğru fikri dile getirmişti. Robert Ford, Suriye muhalefetine seslenip, ‘Arkadaşlar siz kaybettiniz, (Suriye Devlet Başkanı) Beşar Esad kazandı, taktiğinizi değiştirin, Suriye yönetimi gerçek yönetimdir’ demiş ve hemen ardından Kürtlere seslenerek, ‘Sayın Kürtler, Amerikalılarla değil Suriye hükümetiyle ilişkiler kurmalısınız’ demişti. Eğer milli özlemlerinizin hayata geçirilmesi, kendi devletinizin kurulması konusunda Amerikalıların desteğine güveniyorsanız çok büyük hata yapıyorsunuz. Son anda dönüp baktığınızda arkanızda Amerikalıları göremeyeceksiniz.”
Rusya uluslararası haber ajansının düzenlediği toplantıda konuşan Arap Ülkelerle Dostluk ve İşbirliği Cemiyeti Başkanı Vyaçeslav Matuzov, “Kürtlere soruyorum: Siz Suriyeli misiniz, değil misiniz?” dedi.

Rusya, Kürtlere ihanet suçlamalarını reddetti

Rusya Bugün uluslararası haber ajansının ‘yuvarlak masa’ toplantısında söz alan Matuzov, ABD askerlerinin bölgedeki varlığı ve YPG’nin ABD tutumuna değindi.

‘Abd Hangi Gerekçeyle Üs Kuruyor, Kimlerle Savaşacak?’

İlk olarak ABD’nin Suriye’deki varlığını sorgulayan Matuzov, bu konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Amerikalılar, Fırat’ın doğusunda hangi gerekçeyle askeri üslerini kuruyor? Bildiğim kadarıyla ek iki üs daha inşa etmeye başladılar.

Ek olarak, Ürdün sınırındaki El Tanf var. Bu sorun, uluslararası hukuk sorunu niteliğini kazanmaya başladı ve Amerikalıların bu noktada, yasal temelde Suriye’de tutunmak ve mücadelelerini sürdürmek için en küçük bir şansı bile yok.

Kimlere karşı mücadele ediyorlar? Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün net bir şekilde, terörist yapıların çoğunlukla bittiğini tekrarladı ve buradan hareketle şu soru ortaya çıkıyor: 2 bin Amerikan askeri, ki şimdi sayılarını artırmak istiyorlar, kiminle savaşmayı planlıyor? Silahlı muhalefeti kime karşı organize ediyorsunuz? El Tanf üssünde kimleri eğitiyorsunuz?”

‘Amerikalılara Güveniyorsanız Çok Büyük Bir Hata Yapıyorsunuz’

“Suriyeli Kürtlere de önemli bir sorum var. Kürt arkadaşlar, siz Suriyeli misiniz, değil misiniz? Ya Suriye devletinin egemenliğini ve ülkenin tüm toprakları üzerindeki hâkimiyetini kabul edersiniz ya da hiçbir umudu olmayan sona, yani Suriye topraklarında bağımsız Kürt devleti Rojava’nın kurulmasına doğru ilerleyeceksiniz.

Amerikalılar bunu spekülasyon (vurgunculuk) konusu yaptı. Suriye muhalefeti organizatörlerinden biri olan eski ABD’nin Şam Büyükelçisi Robert Ford, bu konuda şu doğru fikri dile getirmişti.

Robert Ford, Suriye muhalefetine seslenip, ‘Arkadaşlar siz kaybettiniz, (Suriye Devlet Başkanı) Beşar Esad kazandı, taktiğinizi değiştirin, Suriye yönetimi gerçek yönetimdir’ demiş ve hemen ardından Kürtlere seslenerek, ‘Sayın Kürtler, Amerikalılarla değil Suriye hükümetiyle ilişkiler kurmalısınız’ demişti.

Eğer milli özlemlerinizin hayata geçirilmesi, kendi devletinizin kurulması konusunda Amerikalıların desteğine güveniyorsanız çok büyük hata yapıyorsunuz. Son anda dönüp baktığınızda arkanızda Amerikalıları göremeyeceksiniz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.