whatsapp

Özel eğitim uygulama okulunda tarımsal üretim yapılıyor

EĞİTİM 05.06.2020 - 03:45, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Özel eğitim uygulama okulunda tarımsal üretim yapılıyor

KOP Mesleki Gelişim Atölyesi Projesi” kapsamında Seydişehir Özel Eğitim Uygulama Okulunda kurulan tarım serasında öğrenciler” tarafından dikimi ve yetiştirilmesi gerçekleştirilen sebzelerin yetişmeye başladığı bildirildi. 7 meslek alanında eğitim verilen Özel eğitim uygulama okulu bahçesine, öğrencilerin tarımsal uygulamalar yapabilmesi için kurulan serada domates, biber, salatalık, marul, maydanoz, sarımsak, pırasa, kavun, karpuz, çilek gibi sebzelerin yetiştiği açıklandı. Serada damlama sulama sistemi uygulandığını belirten okul müdürü Cafer Akın, İlk hasattan sonra ikinci ürününün de yetiştirildiğini kaydetti. Akın, ‘’Öğrencilerimizin mesleki becerilerini geliştirilmesi için kurulan serada tarımsal faaliyetlere katılmaları amaçlanmıştır. Öğrencilerimiz tohumdan hasada kadar her çeşit bitkileri yetiştirme fırsatı buluyorlar. Projenin başından sonuna kadar desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakamımız Aydın Erdoğan ve ilçe milli eğitim müdürümüz Tahir Kibar’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum’’ dedi.

KOP Mesleki Gelişim Atölyesi Projesi” kapsamında Seydişehir Özel Eğitim Uygulama Okulunda kurulan tarım serasında öğrenciler” tarafından dikimi ve yetiştirilmesi gerçekleştirilen sebzelerin yetişmeye başladığı bildirildi.

7 meslek alanında eğitim verilen Özel eğitim uygulama okulu bahçesine, öğrencilerin tarımsal uygulamalar yapabilmesi için kurulan serada domates, biber, salatalık, marul, maydanoz, sarımsak, pırasa, kavun, karpuz, çilek gibi sebzelerin yetiştiği açıklandı.

Serada damlama sulama sistemi uygulandığını belirten okul müdürü Cafer Akın, İlk hasattan sonra ikinci ürününün de yetiştirildiğini kaydetti.

Akın, ‘’Öğrencilerimizin mesleki becerilerini geliştirilmesi için kurulan serada tarımsal faaliyetlere katılmaları amaçlanmıştır. Öğrencilerimiz tohumdan hasada kadar her çeşit bitkileri yetiştirme fırsatı buluyorlar. Projenin başından sonuna kadar desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakamımız Aydın Erdoğan ve ilçe milli eğitim müdürümüz Tahir Kibar’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.