whatsapp

Öz korunma olmasa vay halimize

ANALİZ 30.11.2020 - 02:01, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Öz korunma olmasa vay halimize

Hangi konuda olursa olsun, hayatın gerçekleri ile örtüşmeyen önlemler boşlukta kalmaya mahkûmdur. Korona önlemleri gibi… Korona önlemleri, koparma gibi radikal önlemler değil, durumu idare eden önlemler. Bu yüzden çok fazla işe yaramıyor. Örneğin esnafla ilgili önlemler… Lokantalar kapalı, paket servis açık. Ancak, her lokantanın paket servis yapma olanağı yok. Bunlar müşterinin kendisine gelmesini bekliyor. Bu şekilde fırsat eşitliği bozulmuş oluyor. İkincisi, paket olarak yiyeceğini alan müşteri, oturma alanı kapalı olduğu için, hemen orada, ayakta veya yere oturarak karnını doyuruyor. Buda sağlıklı olmuyor. 65 ve 20 yaşa verilen üç saatlik sokağa çıkma izni, gerçekçi değil. Bir Pazar alışverişi bile, yolla birlikte, zaten üç saati buluyor… Çalışma süreleri ile hafta sonlarında sınırlı sokağa çıkma yasakları bekleneni veremiyor. Göstermelik olarak kalıyor. Vaka sayısı, sonuçları ve ölüm gibi halkın haber alma durumları açıklanmıyor. Gazetecilerde halkı bilgilendiremiyor. Doktorlar zatürre ve grip aşısı olun, ama eczanelerde aşı yok! Korona aşısının takvimi bile belli değil. Bu koşullarda salgının daha ağır tablolar vermemesinin nedeni, öz-korunmadır. İyi ki halk bu konuda yeterli sorumluluğa sahip.

Hangi konuda olursa olsun, hayatın gerçekleri ile örtüşmeyen önlemler boşlukta kalmaya mahkûmdur.

Korona önlemleri gibi…

Korona önlemleri, koparma gibi radikal önlemler değil, durumu idare eden önlemler.

Bu yüzden çok fazla işe yaramıyor.

Örneğin esnafla ilgili önlemler…

Lokantalar kapalı, paket servis açık. Ancak, her lokantanın paket servis yapma olanağı yok. Bunlar müşterinin kendisine gelmesini bekliyor. Bu şekilde fırsat eşitliği bozulmuş oluyor.

İkincisi, paket olarak yiyeceğini alan müşteri, oturma alanı kapalı olduğu için, hemen orada, ayakta veya yere oturarak karnını doyuruyor. Buda sağlıklı olmuyor.

65 ve 20 yaşa verilen üç saatlik sokağa çıkma izni, gerçekçi değil. Bir Pazar alışverişi bile, yolla birlikte, zaten üç saati buluyor…

Çalışma süreleri ile hafta sonlarında sınırlı sokağa çıkma yasakları bekleneni veremiyor. Göstermelik olarak kalıyor.

Vaka sayısı, sonuçları ve ölüm gibi halkın haber alma durumları açıklanmıyor. Gazetecilerde halkı bilgilendiremiyor.

Doktorlar zatürre ve grip aşısı olun, ama eczanelerde aşı yok!

Korona aşısının takvimi bile belli değil.

Bu koşullarda salgının daha ağır tablolar vermemesinin nedeni, öz-korunmadır. İyi ki halk bu konuda yeterli sorumluluğa sahip.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.