whatsapp

Ortaöğretim kurumları merkezi sınavları

EĞİTİM 01.06.2018 - 11:59, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Ortaöğretim kurumları merkezi sınavları

Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Ortaöğretim Kurumları Merkezi Sınavı'nın 2 Haziran'da yapılacağını belirtti.
Sözel ve Sayısal bölümlerde 8’inci sınıf öğrencilerini kapsadığı anımsatan Tahir Kibar, yaptığı açıklamada sınavların iki bölümde yapılacağını söyledi. Kibar sözlerine, ‘’ Ortaöğretim Kurumları Merkezi Sınavlarına 768 öğrencimiz katılıyor 105 öğretmen görev alıyor. Atatürk İlkokulu, Alüminyum İlkokulu, Gazi İlkokulu, Gazi Ortaokulu ve İhsan Tekin Ortaokulu olmak üzere beş okulda yapılacak. Birinci bölüm 75 dakika ikinci bölüm 60 dakika sürecek bölümden oluşuyor. Sınavlar sözel bölüm 9.30 da başlıyor 50 soru. Sayısal bölüm 11.30 da başlıyor 40 soru yer alacak. İlçemizde sınavlı okul 120 kontenjanlı fen Lisesi bulunuyor. İlçemizde yapılacak olan söz konusu sınavlar öğrencilerimiz için hayati önem arz ettiğinden,  vatandaşlarımızın her türlü gürültüden kaçınarak, araçlarda; müzik, korna gibi öğrencilerimizi etkileyecek seslerin çıkarılmamasına özen gösterilmesini istiyoruz. Öğrencilerimize başarılar diliyorum’’dedi.
Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Ortaöğretim Kurumları Merkezi Sınavı'nın 2 Haziran'da yapılacağını belirtti.

Sözel ve Sayısal bölümlerde 8’inci sınıf öğrencilerini kapsadığı anımsatan Tahir Kibar, yaptığı açıklamada sınavların iki bölümde yapılacağını söyledi.

Kibar sözlerine, ‘’ Ortaöğretim Kurumları Merkezi Sınavlarına 768 öğrencimiz katılıyor 105 öğretmen görev alıyor. Atatürk İlkokulu, Alüminyum İlkokulu, Gazi İlkokulu, Gazi Ortaokulu ve İhsan Tekin Ortaokulu olmak üzere beş okulda yapılacak. Birinci bölüm 75 dakika ikinci bölüm 60 dakika sürecek bölümden oluşuyor. Sınavlar sözel bölüm 9.30 da başlıyor 50 soru. Sayısal bölüm 11.30 da başlıyor 40 soru yer alacak. İlçemizde sınavlı okul 120 kontenjanlı fen Lisesi bulunuyor. İlçemizde yapılacak olan söz konusu sınavlar öğrencilerimiz için hayati önem arz ettiğinden,  vatandaşlarımızın her türlü gürültüden kaçınarak, araçlarda; müzik, korna gibi öğrencilerimizi etkileyecek seslerin çıkarılmamasına özen gösterilmesini istiyoruz. Öğrencilerimize başarılar diliyorum’’dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.