whatsapp

Ortakaraörene tarımsal sulama göleti

EKONOMİ 03.08.2017 - 13:11, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Ortakaraörene tarımsal sulama göleti

Devlet Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğü (DSİ) tarafından Tarım ve Hayvancılığın gelişmesi için Seydişehir’in Ortakaraören Mahallesine sulama göleti yapıyor.
Ortakaraören Mahallesi Armutlu mevkine 900 bin metreküplük su toplama kapasiteli göletten, 73 hektar alanın sulanacağını kaydeden Karaören Sulama Birliği Başkanı Hasan Gökçe, inşaatın 2 yılda tamamlanacağını yoğun gayret gösterdiklerini söyledi.  Başlatılan çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü ifade eden Başkan Gökçe, ‘’ Sulama göleti hayata geçmesiyle birlikte bölge yaşantısı değişecek. Üreim ve verim artacak. Bu gölet gençlerimiz açısından da önem taşıyor. İş bulmaları için gurbete gitmeyecekler. Biz bu topraklarda doğdular ve bu topraklarda doyacaklar. Burada yapılacak gölet hem hayvancılığa hem de tarıma katkısı olacak bu bölgeye bereket gelecek. Bize her türlü desteği veren Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Sn Harun Tüfekci’ye teşekkür ediyoruz.’’dedi.
Devlet Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğü (DSİ) tarafından Tarım ve Hayvancılığın gelişmesi için Seydişehir’in Ortakaraören Mahallesine sulama göleti yapıyor.

Ortakaraören Mahallesi Armutlu mevkine 900 bin metreküplük su toplama kapasiteli göletten, 73 hektar alanın sulanacağını kaydeden Karaören Sulama Birliği Başkanı Hasan Gökçe, inşaatın 2 yılda tamamlanacağını yoğun gayret gösterdiklerini söyledi. 

Başlatılan çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü ifade eden Başkan Gökçe, ‘’ Sulama göleti hayata geçmesiyle birlikte bölge yaşantısı değişecek. Üreim ve verim artacak. Bu gölet gençlerimiz açısından da önem taşıyor. İş bulmaları için gurbete gitmeyecekler. Biz bu topraklarda doğdular ve bu topraklarda doyacaklar. Burada yapılacak gölet hem hayvancılığa hem de tarıma katkısı olacak bu bölgeye bereket gelecek. Bize her türlü desteği veren Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Sn Harun Tüfekci’ye teşekkür ediyoruz.’’dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.