whatsapp

Ortakaraören’de öğrenci taşımacılığı açıklaması

EĞİTİM 12.02.2019 - 14:14, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Ortakaraören’de öğrenci taşımacılığı açıklaması

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bir habere konu olan Ortakaraören mahallesinde velilerin öğrenci taşımacılığı krizi haberinin zorunlu taşımacılık kapsamında olmadığını açıkladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü açıklamasında, ‘’http://www.iyigunler.net/egitim/ortakaroren-de-servis-krizi-buyuyorvelilerin-servis-isyani-h332696.html 12.02.2019 tarihli haberde bahsedildiği gibi Ortakaraören Mahallemizdeki ilk ve orta öğretim öğrencileri ile ilgili yapılan taşıma, müdürlüğümüzce ihalesi yapılan yönetmeliğe göre zorunlu taşıma kapsamında olan taşıma değildir. Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği kapsamında mahalleden öğrenci taşıma işi İlköğretimde ve ortaöğretimde yönetmeliğe uygun araçlar ile yapılmakta ve herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Habere konu olayda ise 25.10.2017 tarihli ve 30221 nolu Okul Servis Araçları Yönetmeliğinin 8.maddesine göre öğrenci velilerinin kendilerinin anlaşması suretiyle yapılan taşıma işinde kullanılan araçların söz konusu yönetmelik hükümlerine uygun olmamasından dolayı kolluk kuvvetlerince trafikten men edilmesinden kaynaklıdır.  Kaldı ki 05.02.2019 tarihinde hafif hasarlı kazaya da söz konusu araçlardan bir tanesi sebep olmuştur.’’ denildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bir habere konu olan Ortakaraören mahallesinde velilerin öğrenci taşımacılığı krizi haberinin zorunlu taşımacılık kapsamında olmadığını açıkladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü açıklamasında, ‘’http://www.iyigunler.net/egitim/ortakaroren-de-servis-krizi-buyuyorvelilerin-servis-isyani-h332696.html 12.02.2019 tarihli haberde bahsedildiği gibi Ortakaraören Mahallemizdeki ilk ve orta öğretim öğrencileri ile ilgili yapılan taşıma, müdürlüğümüzce ihalesi yapılan yönetmeliğe göre zorunlu taşıma kapsamında olan taşıma değildir.
Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği kapsamında mahalleden öğrenci taşıma işi İlköğretimde ve ortaöğretimde yönetmeliğe uygun araçlar ile yapılmakta ve herhangi bir sorun bulunmamaktadır.
Habere konu olayda ise 25.10.2017 tarihli ve 30221 nolu Okul Servis Araçları Yönetmeliğinin 8.maddesine göre öğrenci velilerinin kendilerinin anlaşması suretiyle yapılan taşıma işinde kullanılan araçların söz konusu yönetmelik hükümlerine uygun olmamasından dolayı kolluk kuvvetlerince trafikten men edilmesinden kaynaklıdır. 
Kaldı ki 05.02.2019 tarihinde hafif hasarlı kazaya da söz konusu araçlardan bir tanesi sebep olmuştur.’’ denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.