whatsapp

Orman fidanlığında 4 milyon fidan üretilecek

EKONOMİ 12.03.2018 - 11:33, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Orman fidanlığında 4 milyon fidan üretilecek

Seydişehir’de 330 bin dekar alanda bulunan Orman Fidanlığı, yetiştirdiği 52 tür fidanlarla 37 yıldır Türkiye'nin fidan ihtiyacını karşılıyor.
Bakanlığın çeşitli sosyal sorumluluk projelerine katkı da veren Seydişehir Orman Fidanlığında 2017 yılında 2 milyon fidan üretildiği bildirildi. Orman fidanlık Şefi Mehmet Sakallı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1971 yılında ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta Seydişehir- Antalya karayolunda kurulan Fidanlığın o tarihten bu yana Türkiye'nin ormanlaşmasında etkin rol oynadığını söyledi. 2018 yılında 10 bin metrekare yeni alan ile kapasiteyi artıracaklarını kaydeden Sakallı, şöyle devam etti: "Seydişehir Orman Fidanlığında karaçam, sedir, batı ladini, köknar, mavi servi, mavi ladin, mazı gibi ibreli türlerle, yalancı akasya, akçaağaç, dişbudak, iğde, badem, ceviz, atkestanesi, çınar, ıhlamur, sofora, sarısalkım, meşe, aylantus, mahlep gibi yapraklı 52 türde fidan üretilmektedir. Ayrıca park ve bahçe peyzajında kullanılan çeşitli süs bitkileri de yetiştirilmektedir. Fidanlığımızda 2017 yılında 2 milyon fidan üretilmiştir. 2018 yılı yatırım programında hedefimiz 4 milyon fidan üretmektir. Fidanlığımızda bulunan modern serada yılda 100 bin kaplı fidan üretilmektedir. Serada üretilen fidanların büyük bir kısmı ormancılık çalışmalarında kullanılmaktadır. Üretilen fidanlar kamu kuruluşları, şahısların ağaçlandırma bal ormanları, gelir getirici tür ağaçlandırmaları, baraj havzaları, karayolları, köy yolları, okul bahçeleri ve benzeri alanların ağaçlandırılmasında kullanılmaktadır. Bunun dışında belediyelerce yapılan park, bahçe ve peyzaj çalışmalarına, kamu kurum ve kuruluşların bahçelerine, askeri birliklere, hastane, sağlık ocağı, ibadethane, mezarlık gibi alanların ağaçlandırmalarında da gerekli fidan desteği veriyoruz.’’diye konuştu.
Seydişehir’de 330 bin dekar alanda bulunan Orman Fidanlığı, yetiştirdiği 52 tür fidanlarla 37 yıldır Türkiye'nin fidan ihtiyacını karşılıyor.

Bakanlığın çeşitli sosyal sorumluluk projelerine katkı da veren Seydişehir Orman Fidanlığında 2017 yılında 2 milyon fidan üretildiği bildirildi.

Orman fidanlık Şefi Mehmet Sakallı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1971 yılında ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta Seydişehir- Antalya karayolunda kurulan Fidanlığın o tarihten bu yana Türkiye'nin ormanlaşmasında etkin rol oynadığını söyledi.

2018 yılında 10 bin metrekare yeni alan ile kapasiteyi artıracaklarını kaydeden Sakallı, şöyle devam etti: "Seydişehir Orman Fidanlığında karaçam, sedir, batı ladini, köknar, mavi servi, mavi ladin, mazı gibi ibreli türlerle, yalancı akasya, akçaağaç, dişbudak, iğde, badem, ceviz, atkestanesi, çınar, ıhlamur, sofora, sarısalkım, meşe, aylantus, mahlep gibi yapraklı 52 türde fidan üretilmektedir. Ayrıca park ve bahçe peyzajında kullanılan çeşitli süs bitkileri de yetiştirilmektedir. Fidanlığımızda 2017 yılında 2 milyon fidan üretilmiştir. 2018 yılı yatırım programında hedefimiz 4 milyon fidan üretmektir. Fidanlığımızda bulunan modern serada yılda 100 bin kaplı fidan üretilmektedir. Serada üretilen fidanların büyük bir kısmı ormancılık çalışmalarında kullanılmaktadır. Üretilen fidanlar kamu kuruluşları, şahısların ağaçlandırma bal ormanları, gelir getirici tür ağaçlandırmaları, baraj havzaları, karayolları, köy yolları, okul bahçeleri ve benzeri alanların ağaçlandırılmasında kullanılmaktadır. Bunun dışında belediyelerce yapılan park, bahçe ve peyzaj çalışmalarına, kamu kurum ve kuruluşların bahçelerine, askeri birliklere, hastane, sağlık ocağı, ibadethane, mezarlık gibi alanların ağaçlandırmalarında da gerekli fidan desteği veriyoruz.’’diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.