whatsapp

Öğretmenlere robotik kodlama eğitimi

EĞİTİM 08.07.2018 - 11:57, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Öğretmenlere robotik kodlama eğitimi

Seydişehir’de, Mevlana Kalkınma Ajansının desteğiyle finanse edilen proje çerçevesinde, öğretmenlere robotik kodlama eğitimi verildi.
Ilıca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğretmenlere yönelik robotik kodlama eğitimi düzenlendi. Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, yaptığı açıklamada, 30 bilişim teknoloji öğretmeninin katılımıyla düzenlenen eğitimde, öğretmenleri bir haftalık eğitim süresince bu alanda beceri sahibi yapmayı hedeflediklerini ifade etti. Eğitim alan öğretmenlerin bu çalışmaları daha sonra öğretici olarak yaygınlaştıracaklarını belirten Kibar, "Öğretmenlerimiz sayesinde teknolojiyi yakından takip eden çocuklarımıza kodlamayı, yenilikçiliği ve girişimciliği öğreterek, sadece bilişim uygulamaları kullanan değil, yeni uygulamalar üretebilen ve pazarlayabilen bir nesil yetiştirmeyi planlıyoruz. Eğitimlerimiz tüm öğretmenlerimizi kapsayacak." ifadesini kullandı.
Seydişehir’de, Mevlana Kalkınma Ajansının desteğiyle finanse edilen proje çerçevesinde, öğretmenlere robotik kodlama eğitimi verildi.

Ilıca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğretmenlere yönelik robotik kodlama eğitimi düzenlendi.
Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, yaptığı açıklamada, 30 bilişim teknoloji öğretmeninin katılımıyla düzenlenen eğitimde, öğretmenleri bir haftalık eğitim süresince bu alanda beceri sahibi yapmayı hedeflediklerini ifade etti.
Eğitim alan öğretmenlerin bu çalışmaları daha sonra öğretici olarak yaygınlaştıracaklarını belirten Kibar, "Öğretmenlerimiz sayesinde teknolojiyi yakından takip eden çocuklarımıza kodlamayı, yenilikçiliği ve girişimciliği öğreterek, sadece bilişim uygulamaları kullanan değil, yeni uygulamalar üretebilen ve pazarlayabilen bir nesil yetiştirmeyi planlıyoruz. Eğitimlerimiz tüm öğretmenlerimizi kapsayacak." ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.