whatsapp

Öğretmen ve ailelere seminer

EĞİTİM 09.05.2018 - 08:37, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Öğretmen ve ailelere seminer

Seydişehir Merkez İlkokulu tarafından çocuk istismarı ve ihmali, madde ve teknoloji bağımlılığı semineri verildi.
Merkez İlkokulu Müdürü Yasin Öşekci, öğretmen ve ailelerin bilinç düzeyini arttırmak ve konuya dikkatlerini çekmek için seminer düzenlediklerini kaydetti. Okulun konferans salonunda konuşan Psikolog Ayşegül Polat istismarın mağduriyet yattığını söyleyerek, "İstismar bedensel ve ruhsal çöküntü oluşturuyor. İstismarcılar uzun süre mağduriyet ile mücadele ederler. Başarılı olamayınca da istismara başlarlar. Çocuk istismarı ve ihmali dünyada milyonlarca çocuğu ve ailelerini etkileyen önemli toplumsal sorun " dedi. Çocuklardaki özgürlük ve ilgisizliğin maddeye ulaşmayı kolay hale getirdiğini belirten Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Öznur Arıcı, ‘’ Çocuklarımızı asla tamamıyla özgür bırakmamalıyız. Çünkü sokaklar tehlike dolu. Davranış değişikliği gösteren çocuklardan niçin böyle davranıyor diye düşünmeliyiz. Çocuklarınıza gençlik dönemine kadar kurallı yaşamayı ve sorumluluk almayı öğretin. Çocuğumuzu gözünle takip edin. Bağımlılık kişinin hayatını teslim aldığı andır” dedi.
Seydişehir Merkez İlkokulu tarafından çocuk istismarı ve ihmali, madde ve teknoloji bağımlılığı semineri verildi.

Merkez İlkokulu Müdürü Yasin Öşekci, öğretmen ve ailelerin bilinç düzeyini arttırmak ve konuya dikkatlerini çekmek için seminer düzenlediklerini kaydetti.

Okulun konferans salonunda konuşan Psikolog Ayşegül Polat istismarın mağduriyet yattığını söyleyerek, "İstismar bedensel ve ruhsal çöküntü oluşturuyor. İstismarcılar uzun süre mağduriyet ile mücadele ederler. Başarılı olamayınca da istismara başlarlar. Çocuk istismarı ve ihmali dünyada milyonlarca çocuğu ve ailelerini etkileyen önemli toplumsal sorun " dedi.

Çocuklardaki özgürlük ve ilgisizliğin maddeye ulaşmayı kolay hale getirdiğini belirten Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Öznur Arıcı, ‘’ Çocuklarımızı asla tamamıyla özgür bırakmamalıyız. Çünkü sokaklar tehlike dolu. Davranış değişikliği gösteren çocuklardan niçin böyle davranıyor diye düşünmeliyiz. Çocuklarınıza gençlik dönemine kadar kurallı yaşamayı ve sorumluluk almayı öğretin. Çocuğumuzu gözünle takip edin. Bağımlılık kişinin hayatını teslim aldığı andır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.