whatsapp

Öğrencilerin uygulamalı buğday ekimi

EĞİTİM 28.09.2018 - 17:54, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Öğrencilerin uygulamalı buğday ekimi

Seydişehir Suğla Tarım Meslek Lisesi Ziraat Bölümü öğrencileri, okulun 80 dekar arazisine uygulamalı buğday ekimi yaptı. Türkiye'de bir ilk olma özelliğine sahip olduklarını belirten okul Müdürü Ömer Dinçsoy, yaptığı açıklamada, geleceğin sektörü tarımı yaşatacak nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Bölge çiftçilerini destekleyecek bir takım projelere imza atmaya devam ettiklerini kaydeden Dinçsoy, ‘’Öğrencilerimizi okulumuzda katma değeri yüksek ürün yetiştirerek pazar oluşturulmasına kadar tüm aşamalarda uygulamalı eğitim veriyoruz. Türkiye'nin her köşesine hatta dünyaya ürün satabilecek vizyon ortaya koyacak. Geleceğimiz olan tarımın bölgemizde ve ülkemizde gelişmesi adına çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Bu yılki ekim döneminde 80 dekar arazimize Türk  yerli ırk buğday ekimi yapıyoruz. Tohum desteğini Tigem  ve Bahri Dağtaş Uluslararası Tarım Araştırma  Enstitüsünden aldık.’’ Diye konuştu.

Seydişehir Suğla Tarım Meslek Lisesi Ziraat Bölümü öğrencileri, okulun 80 dekar arazisine uygulamalı buğday ekimi yaptı.

Türkiye'de bir ilk olma özelliğine sahip olduklarını belirten okul Müdürü Ömer Dinçsoy, yaptığı açıklamada, geleceğin sektörü tarımı yaşatacak nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bölge çiftçilerini destekleyecek bir takım projelere imza atmaya devam ettiklerini kaydeden Dinçsoy, ‘’Öğrencilerimizi okulumuzda katma değeri yüksek ürün yetiştirerek pazar oluşturulmasına kadar tüm aşamalarda uygulamalı eğitim veriyoruz. Türkiye'nin her köşesine hatta dünyaya ürün satabilecek vizyon ortaya koyacak. Geleceğimiz olan tarımın bölgemizde ve ülkemizde gelişmesi adına çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Bu yılki ekim döneminde 80 dekar arazimize Türk  yerli ırk buğday ekimi yapıyoruz. Tohum desteğini Tigem  ve Bahri Dağtaş Uluslararası Tarım Araştırma  Enstitüsünden aldık.’’ Diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.