whatsapp

Öğrencilere diyabet semineri

SAĞLIK 16.11.2017 - 10:44, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Öğrencilere diyabet semineri

Dünya diyabet günü nedeniyle Konya’nın Seydişehir ilçesinde öğrenci ve öğretmenlere diyabet konulu seminer verildi.
İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Merkez İlkokulu öğrenci ve öğretmenlerine verilen seminerde, diyabet hastalığının oluşumu, gelişimi ve tedavisi hakkında bilgi verildi. Öğretmenlerin diyabetli öğrencileri çok yakından takip etmesi gerektiğini kaydeden İlçe Sağlık Müdürü dr. Ayşegül Candan Harmankaya küçük yaştan itibaren düzenli beslenmeye dikkat çekti. Şeker ve şekerli gıdaları az tüketilmesini öneren Dr. Harmankaya, sağlıklı beslenmeyi öğrenmenin gerektiğini belirterek, "Sağlıklı beslenmeden kastım yaşınıza, boyunuza uygun, yeterli enerjiyi sağlayacak gıdayla beslenmek gerekir. Beslenmeyi bir zevk, eğlence olarak görüyoruz. İşte burada algı hatası var, ihtiyacımız kadar, hasta olmamak için beslenmemiz gerekiyor ve çok beslenmekten dolayı tehdit altındayız. Mesela öğrencilerimiz annelerinin evde yaptığı kompostoyu içmek yerine gazlı içecekler, hazır meyve suları tüketiyor. Bu tür ürünler daha çok yemek yeme ihtiyacını ortaya çıkarıyor. Bu döngüyü kırmak gerekir" dedi. 410 öğrenci, 18 öğretmenin seminere katıldığını belirten Okul Müdürü Yasin Öşekci, Dr Ayşegül Candan Harmankaya’ya ve hemşire Kadriye Akduman’a teşekkür etti.
Dünya diyabet günü nedeniyle Konya’nın Seydişehir ilçesinde öğrenci ve öğretmenlere diyabet konulu seminer verildi.

İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Merkez İlkokulu öğrenci ve öğretmenlerine verilen seminerde, diyabet hastalığının oluşumu, gelişimi ve tedavisi hakkında bilgi verildi.

Öğretmenlerin diyabetli öğrencileri çok yakından takip etmesi gerektiğini kaydeden İlçe Sağlık Müdürü dr. Ayşegül Candan Harmankaya küçük yaştan itibaren düzenli beslenmeye dikkat çekti.

Şeker ve şekerli gıdaları az tüketilmesini öneren Dr. Harmankaya, sağlıklı beslenmeyi öğrenmenin gerektiğini belirterek, "Sağlıklı beslenmeden kastım yaşınıza, boyunuza uygun, yeterli enerjiyi sağlayacak gıdayla beslenmek gerekir. Beslenmeyi bir zevk, eğlence olarak görüyoruz. İşte burada algı hatası var, ihtiyacımız kadar, hasta olmamak için beslenmemiz gerekiyor ve çok beslenmekten dolayı tehdit altındayız. Mesela öğrencilerimiz annelerinin evde yaptığı kompostoyu içmek yerine gazlı içecekler, hazır meyve suları tüketiyor. Bu tür ürünler daha çok yemek yeme ihtiyacını ortaya çıkarıyor. Bu döngüyü kırmak gerekir" dedi.

410 öğrenci, 18 öğretmenin seminere katıldığını belirten Okul Müdürü Yasin Öşekci, Dr Ayşegül Candan Harmankaya’ya ve hemşire Kadriye Akduman’a teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.