whatsapp

Öğrencilere diyabet eğitimi

EĞİTİM 08.03.2017 - 02:13, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Öğrencilere diyabet eğitimi

Seydişehir Mesleki Eğitim Merkezi, beslenme dostu okul projesi kapsamında Toplum Sağlığı Merkezinde görevli uzman Kadriye Akduman tarafından diyabet eğitimi verildi.
Okulda düzenlenen eğitimde yaptığı konuşmada diyabetin çağın hastalığı olduğunu belirten Uzman Kadriye Akduman, Toplumda şeker hastalığı olarak da bilinen diyabetin sadece erişkinlerde değil çocuklarda da görüldüğünü dile getirdi. Akduman şunları söyledi, " Diyabet bir hastalık değil yaşam tarzıdır. Bunun iyi bilinmesi gerekir. Diyabette önemli olan beslenme şeklidir. Küçük yaşlarda oluşturulan düzenli beslenme alışkanlıkları ileride çıkabilecek hastalıkların azalmasına ve kontrol altında tutulmasına yardımcı olmaktadır."dedi. Okul Müdürü Erdem Şirin, eğitimlerin devam edeceğine vurgu yaptı.
Seydişehir Mesleki Eğitim Merkezi, beslenme dostu okul projesi kapsamında Toplum Sağlığı Merkezinde görevli uzman Kadriye Akduman tarafından diyabet eğitimi verildi.

Okulda düzenlenen eğitimde yaptığı konuşmada diyabetin çağın hastalığı olduğunu belirten Uzman Kadriye Akduman, Toplumda şeker hastalığı olarak da bilinen diyabetin sadece erişkinlerde değil çocuklarda da görüldüğünü dile getirdi.

Akduman şunları söyledi, " Diyabet bir hastalık değil yaşam tarzıdır. Bunun iyi bilinmesi gerekir. Diyabette önemli olan beslenme şeklidir. Küçük yaşlarda oluşturulan düzenli beslenme alışkanlıkları ileride çıkabilecek hastalıkların azalmasına ve kontrol altında tutulmasına yardımcı olmaktadır."dedi.

Okul Müdürü Erdem Şirin, eğitimlerin devam edeceğine vurgu yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.