whatsapp

Öğrenciler uygulamalı nohut ekti

EĞİTİM 04.04.2018 - 12:06, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Öğrenciler uygulamalı nohut ekti

Seydişehir Suğla Tarım Meslek Lisesi Ziraat Bölümü öğrencileri, okulun 20 bin metrekarelik alanında uygulamalı nohut ekimi yaptı.
Okul Müdürü Ömer Dinçsoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastalıklara karşı dayanıklı, verimi en yüksek nohut çeşidini bulmak amacı ile ekim yaptıklarını söyledi. Hasat zamanı tarla günü düzenleyerek verimi en yüksek nohut tohumunun çiftçilere tavsiye edileceğini belirten Dinçsoy, "Uygulamalı tarımderslerinde öğrencilerimizi üretime katacağız. Öncelikle kendileri burada emek harcayacaklar. Hasat döneminde yüksek verim alırsak bölgemiz çiftçisine nohut ekiminin yaygınlaştırılması için tavsiye edeceğiz. Ayrıca yok olmaya yüz tutmuş leblebiciliğin gelişimine katkı sunmak için hammadde üreteceğiz." diye konuştu.
Seydişehir Suğla Tarım Meslek Lisesi Ziraat Bölümü öğrencileri, okulun 20 bin metrekarelik alanında uygulamalı nohut ekimi yaptı.

Okul Müdürü Ömer Dinçsoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastalıklara karşı dayanıklı, verimi en yüksek nohut çeşidini bulmak amacı ile ekim yaptıklarını söyledi.
Hasat zamanı tarla günü düzenleyerek verimi en yüksek nohut tohumunun çiftçilere tavsiye edileceğini belirten Dinçsoy, "Uygulamalı tarımderslerinde öğrencilerimizi üretime katacağız. Öncelikle kendileri burada emek harcayacaklar. Hasat döneminde yüksek verim alırsak bölgemiz çiftçisine nohut ekiminin yaygınlaştırılması için tavsiye edeceğiz. Ayrıca yok olmaya yüz tutmuş leblebiciliğin gelişimine katkı sunmak için hammadde üreteceğiz." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.