whatsapp

Öğrenciler tarım ve hayvancılığı öğreniyor

EĞİTİM 18.04.2019 - 12:43, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Öğrenciler tarım ve hayvancılığı öğreniyor

Seydişehir Tarım Meslek Lisesinde eğitim gören 256 öğrenci, endüstriyel sebze meyve yetiştiriciliği, tarım aletleri ve makine kullanımı, hayvancılık gibi Öğrencileri bitkisel ve hayvansal üretim konularında bilgilendirildiğini belirten okul müdürü Ömer Dinçsoy, teorik olarak aldıkları eğitim ile okul arazisinde alternatif ürün yetiştirip. Hayvancılığı öğrendiklerini söyledi. Tarım sektörüne ara eleman olarak yetiştirildiğini anlatan Dinçsoy, ‘’Öğrencilerimiz Hayvancılık, endüstriyel sebze, meyve ve tarla bitkileri yetiştiriciliği, tarım aletleri ve makine kullanımı ile peyzaj ve tarım teknolojileri gibi birçok alanda eğitim alıyor. Veterinerliği öğreniyorlar. Okulumuzun 100 dönüm arazisinde alternatif ürün yetiştiriyor. Yetiştirilen ürünlerin bir kısmı okulun yemekhanesinde kullanılıyor. Kalanı ise gelire dönüştürülüyor. Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra iş garantileri oluyor, kendi iş yerlerini açabiliyorlar" dedi. Suğla ovasında alternatif ürün yetiştirilmesi için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Müdür Ömer Dinçsoy, "Okulumuz, Türkiye'deki uluslararası tarım lisesi olma özelliği taşıyor. Öğrencilerimizin birçoğu tarım ve hayvancılık kökenli, aileleri de tarım işinde çalışıyor. Öğrencilerimize ayrıca seracılığı öğretmeye çalışıyoruz. Alternatif ürünlere yönlendiriyoruz. Böylelikle ilerleyen zamanlarda farklı bir ürünle piyasaya çıkabilecek. Aldıkları eğitimler sayesinde tarım ve hayvancılık alanlarında kendilerini geliştirip bağ ve bahçelerinde oluşabilecek ağaç hastalıklarına karşı nasıl mücadele edebileceklerini öğrenecekler ve buda her zaman tarım da ve hayvancılıkta üretimi sağlamış olacaktır" dedi.

Seydişehir Tarım Meslek Lisesinde eğitim gören 256 öğrenci, endüstriyel sebze meyve yetiştiriciliği, tarım aletleri ve makine kullanımı, hayvancılık gibi Öğrencileri bitkisel ve hayvansal üretim konularında bilgilendirildiğini belirten okul müdürü Ömer Dinçsoy, teorik olarak aldıkları eğitim ile okul arazisinde alternatif ürün yetiştirip. Hayvancılığı öğrendiklerini söyledi.

Tarım sektörüne ara eleman olarak yetiştirildiğini anlatan Dinçsoy, ‘’Öğrencilerimiz Hayvancılık, endüstriyel sebze, meyve ve tarla bitkileri yetiştiriciliği, tarım aletleri ve makine kullanımı ile peyzaj ve tarım teknolojileri gibi birçok alanda eğitim alıyor. Veterinerliği öğreniyorlar. Okulumuzun 100 dönüm arazisinde alternatif ürün yetiştiriyor. Yetiştirilen ürünlerin bir kısmı okulun yemekhanesinde kullanılıyor. Kalanı ise gelire dönüştürülüyor. Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra iş garantileri oluyor, kendi iş yerlerini açabiliyorlar" dedi.

Suğla ovasında alternatif ürün yetiştirilmesi için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Müdür Ömer Dinçsoy, "Okulumuz, Türkiye'deki uluslararası tarım lisesi olma özelliği taşıyor. Öğrencilerimizin birçoğu tarım ve hayvancılık kökenli, aileleri de tarım işinde çalışıyor. Öğrencilerimize ayrıca seracılığı öğretmeye çalışıyoruz. Alternatif ürünlere yönlendiriyoruz. Böylelikle ilerleyen zamanlarda farklı bir ürünle piyasaya çıkabilecek. Aldıkları eğitimler sayesinde tarım ve hayvancılık alanlarında kendilerini geliştirip bağ ve bahçelerinde oluşabilecek ağaç hastalıklarına karşı nasıl mücadele edebileceklerini öğrenecekler ve buda her zaman tarım da ve hayvancılıkta üretimi sağlamış olacaktır" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.