whatsapp

Öğrenciler hayvan sağlığını sahada öğreniyorlar

EĞİTİM 24.02.2019 - 11:58, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Öğrenciler hayvan sağlığını sahada öğreniyorlar

Seydişehir Suğla Tarım Meslek Lisesi hayvan sağlığı veterinerlik bölümü öğrencilerine uygulamalı hayvan aşılama tırnak bakımı eğitimi verildi. Okul Müdürü Ömer Dinçsoy tarafından, Kumluca mahallesindeki bir çiftlikte öğrencilere hayvanları muayene ve zapturapt aşısı, tırnak bakımı konusunda uygulamalı eğitim etkinliği gerçekleştirildi. Uygulamalı eğitimin çiftlikte görevli iki veteriner tarafından verildiğini kaydeden okul müdürü Ömer Dinçsoy, ‘’Okulumuzun hayvan sağlığı ve veterinerlik alanına mensup 30 öğrencimiz veteriner hekimler gözetiminde yerinde uygulama yaparak teorik olarak öğrendiklerini sahada uygulama imkânına sahip oluyorlar. Öğrencilerimiz hayata atıldıkları zaman kolaycana iş bulabilecekler. Köylerinde hayvanlara aşılama yapabilecekler. Bizlere çiftliğini açan veteriner hekimlerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.’’ dedi.

Seydişehir Suğla Tarım Meslek Lisesi hayvan sağlığı veterinerlik bölümü öğrencilerine uygulamalı hayvan aşılama tırnak bakımı eğitimi verildi.

Okul Müdürü Ömer Dinçsoy tarafından, Kumluca mahallesindeki bir çiftlikte öğrencilere hayvanları muayene ve zapturapt aşısı, tırnak bakımı konusunda uygulamalı eğitim etkinliği gerçekleştirildi.

Uygulamalı eğitimin çiftlikte görevli iki veteriner tarafından verildiğini kaydeden okul müdürü Ömer Dinçsoy, ‘’Okulumuzun hayvan sağlığı ve veterinerlik alanına mensup 30 öğrencimiz veteriner hekimler gözetiminde yerinde uygulama yaparak teorik olarak öğrendiklerini sahada uygulama imkânına sahip oluyorlar.

Öğrencilerimiz hayata atıldıkları zaman kolaycana iş bulabilecekler. Köylerinde hayvanlara aşılama yapabilecekler. Bizlere çiftliğini açan veteriner hekimlerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.